Flyselskapet Iberia åpner direkterute fra Madrid til Tromsø

Nonstop-flyrute Madrid – Tromsø neste vinter

Flyselskapet Iberia åpner direkterute fra Madrid til Tromsø. Ruten vil ha to ukentlige flyvninger fra 1. desember til 2. mars.

Publisert Sist oppdatert

­— Vi er veldig glade for at vår verdifulle partner Iberia kobler Tromsø med Madrid denne vintersesongen. Vi opplever vekst fra hele verden til Tromsø, og Spania er intet unntak. Vi tror Spania vil fortsette å være et viktig marked for innkommende turismen til Norge generelt, og denne ruten bekrefter dette, sier trafikkutvikler i Avinor, Ulv Elbirk.

— Madrid er en stor hub, og vil koble Tromsø med både Syd-Europa og Syd-Amerika. Ruten vil ta turister til Tromsø, og dermed bidra til turistnæringen, men også gi mulighet for innbyggerne i Tromsø til å reise til Spania eller lenger ut i verden, fortsetter han.

Etableringen av den nye ruten er historisk, da det er første den første direkte ruteflyforbindelsen mellom Tromsø og Madrid. Flytiden er beregnet til 5 timer og 20 minutter. 

Tromsø lufthavn Langnes har vært midtpunktet for den formidable veksten i utlandstrafikk til Nord-Norge. Månedlige tall viser en betydelig økning i antall passasjerer til/fra utlandet, spesielt om vinteren. For eksempel har antall passasjerer i november og desember 2023 økt med utrolige 74 prosent og 82 prosent, sammenlignet med samme måneder i 2019. Dette er en sterk indikasjon på den økende populariteten til Troms og Finnmark og Nord-Norge som en internasjonal destinasjon.

I tillegg jobber Avinor med flere spennende rutenyheter for vinteren 2024/2025.

Powered by Labrador CMS