Folker bader og soler seg på en strand i Paleochora på sørsiden av Kreta. Tui Norge melder om kraftig økning i antallet høstferiebestillinger, og også Ving og Norwegian melder om gode tall.

Stor økning i høstferiebestillinger i følge reisebyråer 

Antallet bestillinger på utenlandstur i høstferieukene har steget med 28 prosent fra i fjor, ifølge reisebyrået Tui. Også Ving og Norwegian melder om gode tall.

Publisert

Tui Norges kommunikasjonssjef Anne Mørk-Løwengreen peker på det dårlige sommerværet i Østlandet som utslagsgivende.

– Familiene som ikke hadde mulighet til å rømme fra den våte Norgesferien med en restplass, har prioritert en solferie i høst i stedet, sier hun. Selskapets fem mest populære reisemål er Gran Canaria, Kreta, Tyrkia, Kypros og Mallorca.

Ving Norges leder Marie-Anne Zachrisson sier til NTB at selskapet har satt opp ekstrafly fra ulike deler av landet til høstferieukene 40 og 41.

– Vi har normalt stor pågang i skoleferiene, og høstferien er en av de som kanskje har flest reisende ut av Norge, sier Zachrisson. Ifølge henne skal rundt 14.000 nordmenn på tur med selskapet i høstferien.

For Ving er det reisemål rundt Middelhavet som er mest populære.

Kommunikasjonssjef Eline Hyggen Skari i Norwegian melder om gode tall før høstferien.

– Det bestilles bra fram mot høstferien, og den siste uka kan det se ut som at den norske vær-sommeren har bidratt til at flere ønsker å reise i høst, sier hun.

Skari forteller at det er steder der man kan kombinere bading med storby som er mest populære, og nevner blant annet Barcelona, Malaga og Alicante.

Powered by Labrador CMS