Flyselskapet Discover Airlines åpner to nye ruter sommeren 2025. Frankfurt–Ålesund og München–Bodø.

To nye flyruter til Ålesund og Bodø

Det er flyselskapet Discover Airlines som åpner to nye sommerruter i 2025. De to nye rutene er Frankfurt–Ålesund og München–Bodø, som vil ha to ukentlige avganger.

Publisert Sist oppdatert

– Nore opplever økende fokus og interesse fra internasjonale ferie- og fritidsreisende, og Tyskland er vår viktigaste marked i Europa. At Ålesund- og Bodø-regionen blir tilknyttet dette markedet med direkteruter fra henholdsvis Frankfurt og München, har stor betydning for lokal og regional utvikling. Disse besøkende har høy betalingsvilje fordi regionene byr på unike opplevelser av høy kvalitet, sier ruteutvikler i Avinor, Nina Julianne Jensen.

Frankfurt–Ålesund

Frankfurt–Ålesund blir operert frå 3. mai til 29. september med to vekentlege avgangar på onsdagar og laurdagar. Ruta blir operert med flytypen Airbus 320.

Destinasjon Ålesund & Sunnmøre er svært glade for at Discover Airlines velger å satse på regionen, og gleder seg over at samarbeidet med Avinor for å få flere direkteruter til Ålesund lufthavn, Vigra, gir resultater.

– Vi ønsker å få flere tyske gjester til å besøke regionen vår, og med direkterute fra Frankfurt vil Sunnmøre bli mye mer tilgjengelig og dermed også mer attraktiv for potensielle besøkende. Frankfurt er dessuten et svært viktig knutepunkt i Europa, og gjester frå hele verden mellomlander der. Denne direkteruta vil derfor være viktig også for å få gjester fra andre land til å velge å besøke regionen vår, sier Tom Anker Skrede, reiselivssjef i Destinasjon Ålesund & Sunnmøre.

München–Bodø

München–Bodø blir operert fra 2. juni til slutten av oktober. Ruten starter med en ukentlig avgang på mandagar og utvider til to ukentlige avganger fra 30. juni. Da vil det gå fly både mandagar og torsdager. Ruten blir operert med flytypen Airbus 320.

– Bodø ligger i en spennende region der Lofoten er merkevaren som også driver opp interessen for Salten og Helgeland fra Europa. Etterhvert som Bodø gjennom et større regionalt samarbeid øker fokuset og investeringene i de viktigeste utenlandsmarkedene, forventer vi at interessen for og besøket til regionen vil øke i åra framover, sier Jensen i Avinor.

Øker kapasiteten i Norge i tillegg til de to nye rutene øker Discover Airlines kapasiteten for sommersesongen 2025. Frankfurt–Evenes vil både få lenger sesong og gå fra to til tre ukentlige frekvenser. Totalt vil Discover fly til fire destinasjoner i Norge: Ålesund, Bodø, Evenes og Alta.

Discover Airlines er et flyselskap i Lufthansagruppen med basar i Frankfurt og München. Selskapet opererer en flåte på 14 Airbus 320 på kort- og mellomdistanse-rutene.

Powered by Labrador CMS