Juniorkokkene åpner restaurant sammen med to Michelin-kokker

Geitmyra-ungdom åpner ny restaurant i Mathallen sammen med Michelin-kokker

– Det finnes ikke noe viktigere enn å lære nye generasjoner å lage mat, sier Jay Boyle, kjøkkensjef på Maaemo. Boyle leder mentorprogrammet, samtidig som han fortsetter sitt arbeid med Esben Holmboe Bang på Maaemo.

Publisert

Sanni Tikkanen, tidligere sous chef på Maaemo, tar rollen som kjøkkensjef for de unge kokkene, mens Heidi Austlid, tidligere toppleder i IKT Norge og Forleggerforeningen, er ansatt som prosjektleder.

Juniorkokkene har allerede tjuvstartet med høstmenyen og imponerte nylig noen av Oslos toppkokker med en fireretters festmeny. Mikael Svensson, kokk og eier av Michelin-restauranten Kontrast, er dypt imponert over hva juniorkokkene har fått til: – Dette er et spennende og fantastisk initiativ. Jeg gleder meg til å følge prosjektet videre!

– Når ungdom får jobbe side om side med bransjens beste, vil noen av dem kanskje bli toppkokker. Men det viktigste er at de lærer å elske mat og får troen på seg selv, sier Andreas Viestad, grunnlegger av Geitmyra matkultursenter for barn.

Geitmyra Juniorkokker er et prosjekt for ungdom mellom 14 til 19 år, der de lærer å lage mat og får verdifull arbeidserfaring gjennom catering, arrangementer og pop-ups. Prosjektet har også som mål å inkludere utsatt ungdom, i samarbeid med lokale skoler og kommuner. Gjennom matlaging utvikler de kulinariske ferdigheter, samtidig som de får mestringsfølelse og motivasjon som kan hjelpe dem videre i livet.

Powered by Labrador CMS