Jordsmonnet og klimaet i Lierdalen er spesielt gunstig for produksjon av frukt, bær og grønnsaker. En stor del av produksjonen er økologisk.

Innovativ produsent i Lierdalen

Egge Gård ligger i hjertet av den vakre og frodige Lierdalen nær Drammen. Familien Egge kjøpte gården allerede i 1702. Høsten 2022 gikk vinimportøren Gaia Gruppen inn på eiersiden og har videreutviklet produkter og produksjon.

Publisert Sist oppdatert

Fokus er på kvalitet og å videreutvikle Egge Gårds spennende produkter. Egge Gård styrer i dag over 160 hektar, hvor 80 dekar er dyrking av epletrær og 66 dekar er dyrking av druer.

Jordsmonnet og klimaet i Lierdalen er spesielt gunstig for produksjon av frukt, bær og grønnsaker. En stor del av produksjonen er økologisk. Klimaet gir friskhet i frukt og bær og jordsmonnet er preget av morene-jord fra etter istiden. Egge Gård har alltid blitt drevet innovativt og var med på å starte norsk moderne sider-produksjon, da det ble lovlig for mindre bedrifter å produsere alkohol i Norge i 2005. Veien gikk raskt videre til eplebrennevin og allerede i 2010 ble de første vinplantene satt i jorden rundt Egge Gård. I dag produseres flere typer naturlig eplemost på Egge Gård. I tillegg fremstilles blant annet Lier-sider, dessertvinen Iseple, musserende vin, eplebrennevin, akevitt, single malt, bitter og hetvins-likør på gården. Flere produkter har gått til topps i både nasjonale og internasjonale konkurranser.

Musserende Rosésider

Egge Gård Musserende Rosésider er nå igjen tilgjengelig og beviser at norske epler og norsk siderproduksjon er i verdensklasse. Alle sidere fra Egge Gård er fremstilt på champagne-metoden, noe som betyr at boblene skapes i flasken, helt naturlig, og sideren ligger så på eget bunnfall i over ett år, for å få bedre kompleksitet og smak. Egge var den første i Norge som benyttet denne metoden og fremdeles er dette ganske unikt i Norge.

Egge Gård Musserende Rosésider er en tørr sider med 11% alkohol, hvor sødmen er justert ved å benytte ugjæret Iseple (Is-sider), som også produseres på Egge Gård. Blekrød farve, som kommer fra friskpressede bringebær. Fruktig aroma. Epler og bringebær i smaken. Velsmakende og tørr med mye bobler. Fin som aperitiff, passer også godt til skalldyr, grillet hvit fisk, kyllingretter og salater. Absolutt blant de bedre siderne på markedet.

Egge Gård Musserende Rosésider

V-pris: NOK 209,90

Produsent: Egge AS

 

 

Powered by Labrador CMS