Mathias Thoresen (i midten) gikk av med seieren under fjorårets servitør-NM. Sølv gikk til Marius Tjelta (til venstre) og bronse gikk til Birk Torp.

Snart skal Norges beste kokker og servitører kåres

NM i kokkekunst og NM i servitørfaget går av stabelen i Trondheim 24.-26. september.

Publisert

− Konkurranser og mesterskap gir økt motivasjon og faglig utvikling for de som deltar, samtidig som det er et viktig for rekrutteringen til bransjen. Norgesmesterskapene i kokkekunst og i servitørfaget vil være med å øke kunnskapen om og interessen for fagene, sier Henrik Hamborg, politisk rådgiver på kompetanse og rekruttering i NHO Reiseliv. 

Servitøren spiller en viktig rolle 

NM i servitørfaget blir arrangert for 11. gang, skriver NHO Reiseliv som er en av arrangementets sponsorer.

Hamborg forteller at den gode historien om mat- og drikkevarene har blitt en viktig del av matopplevelsen, og at servitøren har en viktig rolle i å formilde historien til gjestene:

− Servitøren spiller en viktig rolle for gjestenes matopplevelse. En god servitør ser gjestene og deres behov og skaper den rette rammen rundt måltidet, sier Hamborg.

Samtidig er det viktig at servitøren kan gi god informasjon om råvarene og drikkevarene til gjestene.

− Spesielt for tilreisende gjester er den gode historien om mat- og drikkevarene en viktig del av det norske reiselivsproduktet. Vi må fortsette å jobbe for økt rekruttering til servitørfaget, for dette er en yrkesgruppe vi vil ha stort behov for i årene fremover, sier Hamborg.

Seieren ble et springbrett 

Mathias Thoresen gikk av med seieren under fjorårets servitørmesterskap. Han vant også NM-tittelen i 2016.

− NM-titlene har vært et skikkelig springbrett for meg, og gitt meg mange muligheter til å vise fram faget mitt. Servitørfaget handler ikke bare om å klare å bære tre tallerkener. Det er så mye som skal til for at gjesten skal få en god opplevelse, sier Thoresen.

Han har et klart råd til årets deltakere: 

− Jeg vil råde deltakerne til å gjøre sitt beste og til å tørre å stikke hodet litt frem. Vær synlige, for eksempel i sosiale medier, og vis at dette er en fantastisk bransje med mange muligheter, sier han.

Seks deltakere

I finalen under servitør-NM deltar seks deltakere:

  • Tiril Faannessen, 22 år fra Vaaghals, Oslo
  • Sondre Rasmussen, 26 år fra Colorline Fantasy, Tønsberg/Oslo
  • Marthe Opheim-Fjeldstad, 23 år fra Olavsgaard Hotell i Akershus
  • Kåre Midtskog, 43 år fra Hurtigruta Birk Torp, 27 år fra Renaa/matbaren, Stavanger
  • Olav Christen Mamen, 20 år fra Oslo Militære Samfund, Oslo 

I NM i kokkekunst skal deltakerne lage en tre-retters meny til 12 personer. Er du nysgjerrig på hvilke ingredienser deltakerne de skal boltre seg med? Les mer hos Norske kokkers landsforening.

Denne artikkelen er hentet fra nhoreiseliv.no

Powered by Labrador CMS