Ultraprosessert mat (UPM) utgjør en betydelig andel av kostholdet i mange land og har vært knyttet til helseproblemer som fedme, diabetes og hjerte- og karsykdommer.

Teknologi, helse og bærekraft: Fremtidens utfordringer for matindustrien og yrkesutdanning

Den norske matindustrien står overfor store utfordringer og muligheter som følge av teknologiske fremskritt, helsebevisste forbrukere og krav til bærekraft. Fremveksten av ultraprosessert mat (UPM) og innovasjoner som høytrykksprosessering (HP) og pulserende elektriske felt (PEF) har endret spillereglene for hvordan mat produseres og konsumeres. Hva betyr dette for fremtidens yrkesutøvelse, kompetansebehov og yrkesopplæring?

Publisert

For å lese denne saken må du være abonnent

Reiseliv1 & Convenience – nye saker på nett hver dag og 7 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler på både reiseliv1.no og convenience.no samt e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
3 mnd

150,- 575,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
12 mnd

1875,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
1 mnd

1,- 145,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
12 mnd

1430,-

KJØP

Powered by Labrador CMS