Annonse
Sven Erik Renaa og Torill Renaa er vinnere av Matkulturprisen 2020. Foto: Tord Paulsen / Gladmat.

Matkulturprisen til torill og sven erik renaa

Torill Renaa og Sven Erik Renaa er vinnere av Matkulturprisen 2020. De har i mange år vært aktive pådrivere og kunnskapsutviklere innen matfaget, og en foregangsbedrift i utvikling av servitør- og kokkelærlinger, sier juryen.

Torill Renaa og Sven Erik Renaa, som driver Re-naa restauranter, ble tildelt Matkulturprisen 2020 av ordføreren i Stavanger, Kari Nessa Nordtun under åpningen av Gladmatfestivalen, 22. juli.

Matkulturprisen deles ut av Chaine des Rotisseurs, i samarbeid med Gladmatfestivalen i Stavanger, og hedrer rogalendinger som har bidratt til å fremme mat- og drikkekultur i fylket.

– Årets vinner har over flere år vært et fyrtårn og en svært aktiv pådriver og kunnskapsutvikler av matfaget i regionen, gjennom fremme av høy faglig kvalitet og innsikt, både for produsenter, fagmiljøer og publikum i vår region. De sto bak den første norske restauranten utenfor Oslo som fikk en stjerne i Guide Michelin, som senere ble utvidet til 2 stjerner, forteller juryen i sin begrunnelse. 

Juryen har bestått av Gisle Steffensen, Bailli Régional for Chaine des Rotisseurs, Anita Løyning, Oldermann for Kokkenes Mesterlaug Rogaland og Maren Skjelde, daglig leder i Gladmat.

Annonse
Annonse
Annonse