Annonse

Max satser på 50 restauranter i norge

En ny fast food-kjede, Max Hamburger, åpnet i mai sin første norske restaurant på Egertorget i Oslo. Dette er vel et av de steder i Norge der det passerer flest mennesker hver dag. De overtok lokalene etter Burger King, og har planer om å tilby såvel den kjeden som store McDonald’s, sterk konkurranse både om kunder og attraktive lokaler fremover.

Selskapet Things of Convenience AS har fått masterfranchisen for å drive Max Hamburger Norge. De forskjellige Max-restaurantene, som skal komme etterhvert, skal eies av av Max Hamburger Norge og drives av egne ansatte. Max i Sverige, som startet i 1968, eier og driver alle de 79 svenske restaurantene selv. Dette er altså et annet konsept enn det de to store hamburgerkjedene, som allerede er etablert i Norge, McDonald’s og Burger King, driver etter. Things of Convenience AS eies av familien Nilsen gjennom holdingselskapet Start Holding AS, de eide tidligere bl.a. Sporthuset, Babyshop og Nike Consept Stores.

– Suksessen med Max Hamburger i Sverige har overbevist oss om at dette er den riktige måten å gjøre det på. Selskapet blir mer ”hands on” med denne driftsformen, sier adm.dir. Børre Fjeld Halvorsen i Max Hamburger Norge.

- Vårt mål er å ekspandere til 50 restauranter med rundt 3000 ansatte og omsette for NOK 1 milliard. I de første fem årene skal vi etablere 10 restauranter på Østlandet, senere vil vi ekspandere utover i landet. Det har tatt 2 ½ år fra vi først begynte å se på mulighetene for å starte Max i Norge, til vi åpnet den første restauranten. Vi er veldig godt fornøyd med den beliggenheten vi har fått på Egertorget, dette er et utstillingsvindu og et testlaboratorium for Max Hamburger Norge. Her er det mye folk hele dagen. 

- Vi trenger rundt 60 medarbeidere for å drive en Max-restaurant av den størrelsen vi har på Egertorget. Alle skal i prinsippet kunne utføre alle arbeidsoperasjoner. Det har vært vanskelig å få tak i nok norske ansatte. Vi søkte etter folk både i  Norge og Sverige, det kom nesten ingen respons fra nordmenn, men mange fra svensker, sier Børre Fjeld Halvorsen, som vil ha flere norske ansatte etterhvert.

<billedtekst>

Adm.dir. Børre Fjeld Halvorsen i Max Hamburger Norge(t.v.)  og operasjonell sjef ved restauranten på Egertorget, Tony Jakobsson, tror på sterk vekst for Max i Norge.

 Les hele artikkelen i HRR nr.4

Annonse
Annonse
Annonse