Annonse

Mener cruisebransjen straffes kollektivt for hurtigrutens feil

Forbudet mot å starte nye cruise i norske farvann kom 3. august. Det store utbruddet av coronasmitte på hurtigruteskipet «Roald Amundsen» ble oppgitt som den direkte begrunnelsen.

Stoppordren rammet cruiseskip med mer enn 100 ombord, besetningen inkludert. Den gjaldt først i 14 dager, men er siden forlenget.

– Gjennom hele sommeren har vi jobbet sammen med norske myndigheter for å få i stand systemer som håndterer de problemene vi står overfor. Alt er godkjent. Alle var enige. Så kom Hurtigrute-affæren som stoppet alt, sier adm. dir. Arthur Kordt i European Cruise Service, til NRK.

I et brev til helseministeren skriver Kordt bl.a. «Det er lett å oppfatte dette som en kollektiv avstraffelse av hele den internasjonale cruiseindustrien».

Helsedirektoratet har sagt at norsk helsevesen kan bli overbelastet hvis det bryter ut smitte ombord.

Kordt viser til at skipene etter reglene skal dra tilbake til hjemmehavnen hvis det oppstår smitte. Det vil være fullt mulig for skipene fra TUI Cruises, som i disse dager måtte droppe norskekysten. Ingen vil være mer enn maks 30 timer seilas hjemmefra, sier Kordt.

https://www.nrk.no/tromsogfinnmark/hevder-alle-blir-straffet-for-hurtigrutens-feil-1.15121075

Annonse
Annonse
Annonse