Annonse

Næringsministeren lover egen krisepakke for reiselivet

Næringsminister Iselin Nybø.

Regjeringen jobber med en egen kompensasjonsordning spisset inn mot reiselivet. Dagens kontantstøtte til næringsliv som er rammet av smitteverntiltak, avvikles 1.september.

Fra regjeringens budsjettkonferanse opplyser næringsminister Iselin Nybø at det kommer penger til reiselivet, for å erstatte ordningen som utløper 1.september.

- Vi jobber med konkrete ordninger rettet mot reiselivet, for å kompensere for de restriksjonene som gjelder. Det kommer penger til reiselivet, penger som også skal stimulere til omstilling, sier Nybø til NRK.

Viktig med god innretning og rask implementering

- Store deler av reiselivet har i praksis fått næringsforbud gjennom regjeringens restriksjoner. Nye strenge restriksjoner ble innført i august. Derfor mener vi det er helt på sin plass å forlenge kompensasjonsordninger som støtter opp om levedyktige bedrifter, sier adm. dir. Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv

NHO Reiseliv vil følge opp med regjeringen, for å sikre en god innretning og rask implementering. 

- Vi er opptatt av benytte erfaringen fra den kompensasjonsordningen vi har hatt. Den er velprøvd, bedriftene kan den, den er digital og den er ferdig, sier Krohn Devold. 

Annonse
Annonse
Annonse