Annonse

Nho reiseliv vil ha søndagsåpne butikker


Regjeringens forslag om en lovendring som tillater butikker å ha søndagsåpent blir godt mottatt av reiselivsnæringen. Skal vi være et godt vertskap for gjestene våre er det viktig å kunne ha åpne butikker med et godt og variert tilbud, mener  reiselivsnæringens største næringsorganisasjon.

Deler av reiselivs-Norge nyter allerede idag godt av søndagsåpne butikker. Dagens ordning åpner nemlig for at områder som regnes som "typiske turiststeder" får unntak fra helligdagsloven. NHO Reiseliv påpeker imidlertid at det trekkes noen kunstige skiller på hvilke områder som blir regnet inn i denne ordningen og hvilke som faller utenfor. Adm dir. Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv mener dagens ordning er urimelig.

- Viktige reisemål som Hemsedal, Gol og Flå har alle søndagsåpne butikker, mens Oslo, som landets viktigste turistby målt i besøkstall, ikke får holde åpent for sine besøkende på søndager. Det er ikke godt nok å henvise kundene til kiosker og små Brustad-buer i landets største by.

Viktige reiselivsbyer som Oslo, Bergen og Ålesund fortjener å kunne holde åpent når turistene er der. Idag er det en urimelig  forskjellsbehandling mellom små og store turistkommuner. Dette handler ikke om å bruke søndagen til shopping, men å slippe trengsel og dårlig utvalg i små Brustad-buer og gjøre Norge til et attraktivt besøksland for våre gjester. Ikke minst handler det om likebehandling av viktige turistreisemål, sier Kristin Krohn Devold.

Foto: 
Nancy Bundt - Visitnorway.com

 

Annonse
Annonse
Annonse