Annonse

Norwegian størst mellom norden og spania

Norwegian er nå det flyselskapet som flyr aller flest passasjerer mellom Spania og de nordiske landene, med en markedsandel på 43 prosent. Norwegian har fraktet 5,35 millioner passasjerer mellom Norden og Spania det siste året. Det viser offisielle tall fra den spanske flyplassoperatøren AENA.

Det er ingen andre flyselskaper som har flere reisende mellom Spania og Norge, Spania og Sverige, Spania og Danmark, Spania og Finland, samt Spania og Island enn Norwegian.

- Norwegian begynte å fly til Spania allerede i 2003 og har løpende bygd opp en solid tilstedeværelse i landet, til stor glede for både nordiske og spanske reisende, og ikke minst spansk turistnæring. I sommer tilbyr vi 65 ruter mellom Spania og Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island, flere enn noe annet flyselskap. For de eventyrlystne som vil å oppleve enda mer på sin Spania-ferie, er det også mulig å kombinere flere spanske destinasjoner ved å velge Norwegians innenriksruter i Spania. sier kommersiell direktør i Norwegian, Helga Bollmann Leknes.

Med 65 direkteruter bidrar Norwegian med økt turisme, nye arbeidsplasser og verdiskaping, både i Norden og i Spania. Norwegian har vært det største flyselskapet mellom Spania og Norge siden 2008, mellom Spania og Danmark siden 2011, mellom Spania og Sverige siden 2013, og mellom Spania og Finland siden 2018. Island var det siste nordiske landet som manglet, og i april i år inntok Norwegian førsteplassen også her.

Annonse
Annonse
Annonse