Hotell

Ny sjef for mat og drikke i scandic hotels norge

Publisert Sist oppdatert
er ansatt som ny direktør for mat og drikke i . Skjenneberg overtar stafettpinnen etter som blir ny distriktsdirektør i Scandic med ansvar for Oslo-hotellene.– Scandic har de siste årene lagt ned et solid arbeid med å utvikle sitt tilbud innenfor mat og drikke, og ikke minst tatt et aktivt standpunkt i forhold til bærekraftig utvikling. Det er en ære å få muligheten til å videreutvikle og forsterke Scandics posisjon innenfor mat og drikke med blant annet lunsj og møtemat, à la carte og ikke minst den legendariske Scandic-frokosten, sier Helene Skjenneberg.Skjenneberg har jobbet innenfor hotell og restaurant helt siden 2000. Hun har blant annet vært administrerende direktør for og fra 2017 har Skjenneberg vært administrerende direktør for , en del av . I LEON har hun hatt det overordnede ansvaret med å introdusere den britiske fast food kjeden, som er opptatt av bærekraftig og sunn mat, i det norske og svenske markedet.Det er ingen liten oppgave som nå venter Skjenneberg. Scandic har i dag 85 hoteller i Norge, og det gjør at hotellkjeden også er en av de aller største restaurantaktørene i landet. Scandic omsetter for omtrent 2 milliarder kroner kun innenfor mat og drikke.Administrerende direktør i Scandic Hotels Norge, , er godt fornøyd med å ha sikret seg signaturen til Skjenneberg.– Morten Malting har gjort en strålende jobb som direktør for mat og drikke gjennom de siste syv årene, der han har bidratt sterkt til å løfte Scandic Norge til en ubestridt nummer én posisjon på frokost. Han har dessuten satt oss helt i førersetet innenfor bærekraft, gjennom målrettet arbeid med matsvinn. Å overta etter Morten kan nok sammenlignes med å hoppe etter Wirkola, men er det noen som mestrer det, så er jeg trygg på at det er nettopp Helene. Hun er en av de mest anerkjente og talentfulle menneskene innenfor bransjen med en unik spisskompetanse og engasjement for bærekraft, og jeg gleder meg til å jobbe sammen med henne igjen, sier Steen-Mevold.Skjenneberg var i 2004 restaurantsjef på i Oslo, der hun rapporterte til nettopp Steen-Mevold, som da var hotelldirektør.Scandic har de siste årene satset spesielt på å redusere matsvinnet, og bare i 2017 reduserte hotellkjeden sitt matsvinn med 85 tonn, tilsvarende 125.000 måltider.– Vi som tilbyder har et utvidet ansvar i forhold til å møte morgendagens forventning til bærekraftige løsninger både i produksjon av mat og i service. Det er dessuten en økende bevissthet rundt miljø og helseeffekten av hva vi spiser. Da vil det være viktig at vi imøtekommer dette i vårt mat- og drikketilbud til våre gjester. Det er en utrolig spennende reise å få anledning til å være med på å utvikle ytterligere, sier Skjenneberg.Helene Skjenneberg tiltrer i sin nye stilling 1. april 2019.Helene SkjennebergScandic HotelsNorgeMorten Malting,Mat&Drikke ASLEONUMOE Restaurants ASSvein Arild Steen-MevoldHotel Royal Christiania
Powered by Labrador CMS