Nok en gang er TUIfly kåret til Europas beste charterfly-selskap.

Foto

REUTERS/Paul Hanna

Kåret til Europas beste – bare på snarvisitt i Norge

Publisert: 2. november 2023 kl 09.06
Oppdatert: 2. november 2023 kl 09.06

­Det er i kåringen World Travel Awards for 2023 at TUI Fly stikker av med seieren. Det skjedde i konkurranse med tre andre selskaper, skriver Flysmart24.

Lite synlig

De andre nominerte var tyske Condor, portugisiske Euro Atlantic Airways og tyrkiske Sun Express.

TUI Fly er et charterselskap som er lite synlig i det norske markedet. TUI valgte å legge ned flybasen i Norge og resten av Norden for mange år siden.

Etter det har TUI Fly vært innom på snarvisitter i Norge, bl.a. ble det brukt på en del flyvinger i forbindelse med sist høstferie.

«Motiverende»

Dessuten skal TUI bruke sitt eget flyselskap på langflyvingene fra Oslo til Mexico i vinter.

Saken fortsetter under annonsen

Hos TUI i Norge er man glade for at flyselskapet deres blir kåret til best i klassen:

– Det er selvfølgelig veldig hyggelig og motiverende for oss at TUI Fly får en slik pris. Nå får jo også nordmenn muligheten til å teste ut TUI Fly med tre charteravganger til Mexico i vinter, og der begynner det å fylle seg opp, sier kommunikasjonssjef Anne Mørk-Løwengreen i TUI Norge til flysmart24.

Satser på annet selskap

I det norske markedet har TUI derimot valgt å satse på et samarbeid med Norwegian, som flysmart24 kunne fortelle for noen dager siden.

– Ja, i Norge har vi et tett samarbeid med Norwegian som gjestene våre er veldig fornøyde med, mens vi for eksempel i Danmark bruker Jettime. Det varierer i de ulike markedene i konsernet, sier Mørk-Løwengreen.

Selskapet signerte for kort tid siden en ny avtale med Norwegian, og den gjelder for vintersesongen 2023-2024 og for sommersesongen 2024.

Norwegian skal levere over 70 prosent av TUIs charterkapasitet i Norge kommende vinter og sommer, fra ni norske flyplasser.

Saken fortsetter under annonsen