Ny flymulighet til Thailand når SAS nå har gjenåpnet sin rute mellom København og Bangkok. 

Foto

Tor Erik Schrøder / NTB

SAS i gang igjen med rute fra København til Bangkok

Publisert: 31. oktober 2023 kl 08.28
Oppdatert: 31. oktober 2023 kl 08.28

­Det første flyet forlot København mandag kveld, og fremover skal ruten også flys onsdager og fredager, skriver Flysmart24.

SAS har fløyet denne ruten før. Den ble stanset i 2014. København-Bangkok vil være en vintersesongrute, og skal flys til utgangen av mars.

Sen avgang

Flyet vil i begge retninger opereres som nattflyvninger.

Siden flyet har avgang fra Kastrup om kvelden, klokken 23.35, betyr det at rutetiden passer godt for nordmenn som ønsker å benytte denne muligheten til å komme seg til Thailands hovedstad.

Flyet lander i Bangkok klokken 17.10 neste dag.

Transfer-muligheter

Saken fortsetter under annonsen

Rutetiden tilbake til Kastrup tilsier en avgang fra Suvarnabhumi-flyplassen klokken 23.50, med ankomst i København klokken 06.40.

Det gir også utmerkede transfer-muligheter til norske flyplasser.

Selskapets kommersielle direktør, Paul Verhagen, var glad for ruteåpningen mandag kveld:

Andre hjem

– Thailand og de skandinaviske landene har en lang historie med vennskap og samarbeid, og å returnere med en direkte rute er en stor glede. Bangkok-ruten vil tilby en perfekt inngangsport til resten av Thailand og Asia, og være et flott alternativ for både forretningsreisende og fritidsreisende. Thailand er en favorittdestinasjon for mange passasjerer i vintersesongen, og mange skandinaver ser på Thailand som sitt andre hjem, sier Verhagen.

SAS vil operere Bangkok-ruten med Airbus A350-fly, som har 300 seter. Flyene har tre klasser – økonomi, Plus og business.

To konkurrenter

Saken fortsetter under annonsen

I tillegg til SAS vil det norske flyselskapet Norse Atlantic Airways fly direkte fra Oslo til Bangkok to og tre ganger i uken fra 2. november.

I tillegg flyr Thai Airways på rutene fra København og Stockholm. Selskapet har også hatt en Oslo-rute, men den ble innstilt under pandemien.

Hvorvidt, og eventuelt når denne ruten vil bli gjenåpnet, er ennå uklart.