Alpinco kjøper Oppdal Skisenter

Alpinco kjøper Oppdal Skisenter

Alpinco kjøper Oppdal Skisenter fra Wenaasgruppen. Ambisjonen er å utvikle Oppdal til en helårsdestinasjon i toppsjiktet i Norden.

Publisert

– Oppdal er en perle både sommer som vinter, og det skal vi sørge for at flere oppdager. De siste månedene har vi brukt god tid på å bli kjent i fjellet og i bygda. Mulighetene som ligger her er helt unike. Det er få destinasjoner som kan skilte med et så flott fjell, med et trivelig sentrumsområde i gangavstand fra bakken. Dette gir en alpefølelse på godt norsk vis.

– Det blir ikke enorme endringer fra dag én, men vi har ambisiøse og langsiktige planer for Oppdal som både ski- og helårsdestinasjon. Samarbeid med med gode lokale partnere, og Oppdal kommune, vil være avgjørende for å lykkes med disse planene og løfte destinasjonen, sier daglig leder Odd Stensrud i Alpinco. 

Lønnsom gjennom hele året

Alpinco ble etablert i 2012 med et mål om å bli landets ledende alpinaktør. I dag eier og drifter selskapet to av landets mest populære alpindestinasjoner, Hafjell og Kvitfjell. De seneste fem årene er omsetningen nærmere doblet, og destinasjonene er blitt lønnsomme gjennom hele året. 

- Etter mange år i bransjen, har vi gjort oss viktige erfaringer som vil hjelpe oss å løfte Oppdal. Blant annet har vi systemer og forretningsmodeller som kommer til å løfte den kommersielle satsningen i destinasjonen. Vi tror det ligger et uforløst potensial i å få tilreisende til å bruke destinasjonen gjennom hele året, ikke bare på vinteren, sier Stensrud.

Oppdal skisenter har de seneste årene vært et lønnsomt anlegg, hvor trafikken i hovedsak besto av skiglade hytteeiere og tilreisende dagsbesøkende fra nærområdet. Alpinco ser et stort potensial i å tiltrekke langt flere gjester året gjennom, ved å investere i produktutvikling, gode servicetilbud og senger.

Oppdal Skisenter har vært eid av Wenaasgruppen siden 2011. Skianlegget har utviklet seg positivt og vist gode resultater under dere eierskap.

-Det har vært viktig for Wenaasgruppen å finne en solid kjøper som har erfaring og kompetanse for utvikling og drift av alpinanlegg samt har ambisjoner for Oppdal som destinasjon. Vi er derfor fornøyde med den avtalen som vi har gjort med Alpinco, som er en av de beste på dette området, sier Lars Wenaas, styreleder i Wenaasgruppen. 

Mer populært for utenlandske turister

Alpinco eies av AB Invest (80,1 prosent) og DNB (19,9 prosent). I fjor opplevde selskapet en vekst på 43 prosent i antall internasjonale gjester til Hafjell og Kvitfjell i vintersesongen. Flere av turistene peker på sikre snøforhold som den viktigste grunnen til reisevalget.

- De siste årene har stadig flere utenlandske skiturister oppdaget hva Norge og Gudbrandsdalen har å by på. Vinterlige omgivelser, trygghet samt unike opplevelser har styrket interessen og tiltrekningskraften for oss som reisemål. Slikt smitter og enda flere vil velge å reise nordover framfor sørover i årene som kommer. Med denne utviklingen og potensialet som ligger i Oppdal, vil vi nå kunne styrke attraksjonskraften ytterligere på aksen mellom Oslo og Trondheim, sier styreleder i Alpinco Anders Buchardt. 

Powered by Labrador CMS