44 prosent oppgir at de opplever ubehag ved bruk av offentlige toaletter

Mange opplever ubehag ved bruk av offentlige toaletter

4 av 10 brukere reagerer på dårlig renhold, manglene privatliv, støy eller lite tilrettelegging for individuelle behov og utfordringer kan gjøre offentlige toaletter til en ubehagelig opplevelse. 

Publisert

– God tilgang til offentlige toaletter er ikke bare praktisk, det er en viktig del av folkehelsen. Toaletter er de mest brukte rommene i en bygning, men våre undersøkelser viser at de sjelden er tilpasset de varierte behovene i befolkningen. Dette påvirker både hvordan vi har det sosialt og på jobben. Sammen med eksperter og samarbeidspartnere er vårt mål å finne løsninger som skaper en bedre toalettopplevelse for alle, sier Meri Wiik, kundemarkedssjef i Tork. 

En utfordring i hverdagen 

Den nye undersøkelsen til Tork viser at dårlige hygieneforhold og tilgang til offentlig toalett kan føre til ubehag og begrensinger i hverdagen. 44 prosent oppgir at de opplever ubehag 1 . Samtidig forteller 73 prosent at de føler seg usikre og urolige, hvis de ikke har mulighet til å vaske hendene. 26 prosent av respondentene rapporterer at de har unngått sosiale sammenkomster på grunn av usikkerhet rundt tilgang til toalett, og 44 prosent planlegger sine reiseruter med tanke på tilgjengelighet til toaletter. Dårlige toalettfasiliteter kan også ha innvirkning på forretninger og yrkeslivet. Hele 73 prosent sier at en negativ opplevelse med toalettene på en restaurant vil påvirke deres lyst til å besøke stedet igjen. 38 prosent unngår å spise eller drikke for å redusere bruken av offentlige toaletter. Videre rapporterer en av seks personer at de har forlatt en jobb på grunn av dårlige toalettstandarder. Undersøkelsen understreker hvor viktig tilgang til toalett og gode hygieneforhold er for både kundetilfredshet og virksomheter – men også for velvære og trygghet i hverdagen. 

Et viktig initiativ 

Det var under arrangementet «Responsible Business 2024», i New York, Tork først kunngjorde målet om å heve standarden på offentlige toaletter. Sammen med ledere fra hele verden diskuterte de miljømessig -og sosial bærekraft i deres drift. Toalettene på arrangementet var utstyrt med Tork tørkepapir med håndskrevne sitater. Sitatene kom fra virkelige mennesker som beskrev deres erfaringer og utfordringer med offentlige toaletter i hverdagen. På denne måten ønsket Tork å opplyse ledere og belyse et problem som trenger mer oppmerksomhet og gode løsninger. – Vi vet at håndvask er avgjørende for å redusere spredning av sykdommer og for å opprettholde god hygiene, men det er ikke like tilgjengelig for alle. Tork fortsetter arbeidet for å sørge for mer inkluderende offentlig toalettrom for alle, sier Meri Wiik.

Powered by Labrador CMS