Stortinget en sommerkveld i Oslo

NHO Reiseliv med flere forslag for å sikre norsk reiselivs vekst og konkurransekraft

For å styrke reiselivsnæringens posisjon i forkant av stortingsvalget 2025 har NHO Reiseliv planlagt flere møter med politikere i høst.

Publisert Sist oppdatert

NHO Reiseliv er i gang med en omfattende møteturné med politikere over hele landet for å sikre at reiselivet får en sentral plass i alle partiprogrammer og i den påfølgende regjeringsplattformen

Møtene blir gjennomført i samarbeid med lokale NHO regionskontorer og NHO Reiselivs egne regionforeninger. Målet er at alle partier skal inkludere tiltak fra "Reiselivets drømmekapittel" i sine partiprogrammer, slik at god reiselivspolitikk blir en del av den nye regjeringsplattformen.

NHO Reiseliv har utarbeidet og sendt et detaljert forslag, Reiselivets drømmekapittel for Stortingsvalget 2025, som inneholder konkrete tiltak for å sikre norsk reiselivs vekst og konkurransekraft til alle politiske partier.

– NHO Reiseliv forventer tydelig reiselivspolitikk hos alle de politiske partiene, og for å hjelpe dem har vi laget dette kapittelet. I de kommende møtene vil vi presentere drømmekapittelet og de gode forslagene for politikerne. Bedriftene vil fremme sine viktigste saker og hvordan forslagene vil gi dem en enklere hverdag, sier Ole Michael Bjørndal, næringspolitisk fagsjef i NHO Reiseliv. 

Basert på innspill fra hele landet, tar kapittelet for seg viktige områder som kompetanseutvikling, skatteforhold og bærekraft.

Det første politikermøtet ble avholdt ved Foldvik Familiepark i Stavern. Sammen med NHO Vestfold og Telemark, stortingspolitikere og eierne, Helene og Sigmund Foldvik, ble viktige temaer som kompetanse og inkludering i arbeidslivet, strømpriser og formueskatt diskutert. 

Reiselivet samlet politikere i Bergen

På åpningsdagen for Bergen Matfestival 2024 og Norsk Siderfestival inviterte NHO Vestland og NHO Reiseliv til medlemsmøte på Bien Basar. Menon Economics presenterte sin nyeste rapport som viser at turisme bidro med 7,5 milliarder kroner til Bergensregionen i fjor, og sysselsetter over 13 000 personer.

Anders Nyland fra Visit Bergen fortalte om arbeidet med å gjøre regionen mer bærekraftig, mens Stein Ove Rolland fra Fjord Norway understreket behovet for regionalt samarbeid. Gard Haugland fra Bien Basar snakket om hvordan de jobber med inkludering. Sølvi Solmunde fra Clarion Hotel Admiral diskuterte hotellnæringens status og utviklingsmuligheter.



Powered by Labrador CMS