Foto

Foto: Finn Ståle Felberg/Møller Eiendom

Fra Sommerro til Gamle Deichmanske

Publisert: 30. november 2022 kl 14.55
Oppdatert: 30. november 2022 kl 14.55

Løining kommer fra stillingen som merkevaredirektør for Sommerro, der hun har hatt ansvar for konseptutvikling, samarbeid og nabolagsstrategien. Nå vil hun gi nytt liv til enda en av byens gamle skatter, når Oslos gamle hovedbibliotek skal bli en ny storstue for mat-, foto- og kulturopplevelser.

– Utvikling av Gamle Deichmanske er en drømmejobb! Etter fem år med Sommerro, har jeg virkelig sett verdien av å investere i bevaring og videreutvikling av gamle bygg. Møller Eiendom har store visjoner og et ekstremt dyktig og dedikert team som vil gi mye tilbake til byen. Jeg kan nesten ikke vente til å begynne på et nytt, viktig Oslo-prosjekt sammen dette laget, sier Siri Løining, konsept- og utviklingssjef i Gamle Deichmanske.

Gamle Deichmanske på Hammersborg i Oslo ble overtatt av Møller Eiendom i mars 2021. Etter kjøpet har Møller Eiendom holdt bygget åpent for arrangementer, konserter og fotokunstutstillinger, mens man har jobbet med planene for transformasjon av eiendommen. Siri Løining vil tiltre stillingen fra 1. februar 2023, og vil ta del i arbeidet med aktivering av bygget, før det etter planen stenger for rehabilitering til sommeren. Gamle Deichmanske planlegges gjenåpnet med nytt innhold i 2027. 

– Gamle Deichmanske er et stort og spennende eiendomsprosjekt. Det har vært veldig viktig for oss å finne en konsept- og utviklingssjef som forstår byggets arv og historie, og som klarer å løfte dette inn i prosjektet, som en del av den konseptuelle overbyggingen. Vi skal skape en storstue for fotokunst og matopplevelser på Hammersborg og i Oslo, i internasjonalt format, sier Pål Bøe, markedsdirektør i Møller Eiendom, og fortsetter.

 – Siri er den aller beste til å fylle et ikonisk bygg som Gamle Deichmanske med liv og innhold, og ikke minst etablere gode samarbeid med andre, spennende aktører i området. Med utbyggingen av det nye Regjeringskvartalet gjennomgår Hammersborg en total forandring, og vi gleder oss til å bidra til å skape nye opplevelser for alle som bor, jobber og besøker bydelen.

Siri Løining har over 30 års erfaring fra hotellbransjen, både fra ulike lederstillinger i Nordic Choice Hotels og fra drift og nyetableringer, hvor konseptutvikling har spilt en viktig rolle. I tillegg til Sommerro, har hun vært med å skape Oslofavorittene The Thief og Amerikalinjen, og bidratt til posisjoneringen internasjonalt. I alle prosjektene har hun jobbet spesielt med lokalmarkedet og samarbeid med norske aktører.

 – Gamle Deichmanske ligger i et område der det skal skje mye i tiden frem mot nytt regjeringskvartal. Det er spennende å jobbe med Møller Eiendom, som har lang tidshorisont og ambisjoner ut over egen tomtegrense. Jeg gleder meg til å invitere flere dyktige partnere inn i prosjektet, og forhåpentligvis skape noe som gir ringvirkninger ut over bygget selv, avslutter Siri Løining.

Saken fortsetter under annonsen

 

Ledige stillinger – reiseliv