Arild Sjødin

Publisert: 10. februar 2023 kl 10.16
Oppdatert: 10. februar 2023 kl 10.16

­1. mars tiltrer Arild Sjødin som adm. direktør ved Britannia Hotel. Den nye direktøren har bred internasjonal hotellerfaring og startet sin karriere som servitør i Trondheim.

– Arild kjenner femstjerners hotellbransjen godt og brenner for å skape luksuriøse gjesteopplevelser i verdensklasse sammen med oss. Han har teft og riktig kompetanse for å sikre effektiv drift og kvalitet i byens storstue. Han er opptatt av å ha det morsomt og lønnsomt, og det er jo et veldig viktig verdigrunnlag for oss, sier Odd Reitan.  

Arild Sjødin tar med seg mange års internasjonal erfaring fra femstjernerssegmentet tilbake til Trondheim, byen som han vokste opp i. Sjødin er oppvokst i en hotellfamilie og har bred bransjeerfaring fra Rica-systemet, før han tok fatt på sin internasjonale karriere i Baltikum, Tyskland og Midtøsten. Han har hatt ansvaret for Emirates Palace i Abu Dhabi, et av verdens mest komplekse og luksuriøse hoteller, driftet av Kempinski og Mandarin Oriental Hotel Group. Sjødin er utdannet ved Norsk Hotellhøgskole og har en Executive MBA fra NEOMA Business School i Frankrike.

– Det er med stolthet og ydmykhet at jeg tar fatt på denne jobben. Jeg gleder meg til, sammen med alle mine nye medarbeidere, å få muligheten til å videreføre og videreutvikle det fantastiske produktet og servicen som Britannia Hotel leverer til gjestene hver eneste dag.

Siden høsten 2022 har Ida Dønheim vært konstituert som hotelldirektør.

– Ida har driftet hotellet med stødig hånd, hvor vi i perioden har oppnådd omsetningsrekorder og gode driftsresultater. Hun er en leder jeg har stor tillit til så vi er glade for å ha Ida med oss videre i REITAN, sier Odd Reitan. 

Ida Dønheim går over i en rolle i holdingselskapet i REITAN AS, hvor hun vil jobbe med Verdiskolen og systematisere og spisse kulturtreningskonsepter som f.eks. Britannia Akademiet, som så langt har vært en av suksessfaktorene for hotellet.

Saken fortsetter under annonsen

Bilde: Arild Sjødin, flankert av Ida Dønheim og Odd Reitan

Ledige stillinger – reiseliv