Opplevelser

Besøk Utvorda Festning og nyt utsikten fra utkikkshytta fra toppen av Utvordfjellet

Publisert Sist oppdatert

­Vi stilte noen spørsmål til kultursjefen i Flatanger kommune, Anastasia Doroshyna, om lokale severdigheter og kulturattraksjoner

Hvor lenge har du hatt jobben du har nå?

Jeg har hatt jobben i tre og et halvt år

Hva er den viktigste utfordringen du har i jobben for tiden?

Kapasitet til å følge opp alle lovpålagte oppgaver, og jobbe nok forebyggende for kultur og folkehelse

Hvor i din kommune vil du anbefale et besøk?

Jeg ville absolutt anbefalt et besøk til Utvorda Festning. Det er et av flere kulturminner i Flatanger som er verdt å ta turen til. Utvorda festning ble bygd av tyskerne mellom 1941- 1945 for å sikre kysten mot de allierte. Festningen er over 100 bygninger og installasjoner som i dag står som åpent friluftsmuseum omgitt av vakker Flatangernatur. Utvorda festning er i dag statlig sikra friluftsområde og er utviklet med flere rasteplasser, klopper, stier og avstikkere til ulike rekreasjonsområder og gapahuk. På topper av Utvordfjellet kan man besøke den nye utkikkshytta som er oppført i 2022 med fantastisk utsikt over skjærgården.

Kan du nevne tre andre steder, enten i ditt nærområde eller i den store verden som er verd et besøk?

I Flatanger ville jeg anbefale besøk til Villa Fyr, eller ut til sjøs sammen med ørnemannen Ole Martin Dahle, RIB tur med det lokale oppdrettsselskapet Bjørøya AS eller en klatre og padletur med gutta i Flatanger Adventure. Vi har reiselivsselskap og frivillighet som tilbyr flotte opplevelser langs kysten, og vertskap av topp standard. Ta en titt på flatanger.no om du er nysgjerrig på Flatanger.

Er det en kulturopplevelse siste året du vil trekke fram?

Helt klart oppsetningen med Bør Børson Jr med Turneteateret i Trøndelag! Det var uten tvil årets største høydepunkt hittil! Samproduksjonen mellom Opera Trøndelag, Fylkesmusikerne i Trøndelag og Turnéteatret i Trøndelag serverte oss en Prima Vare forestilling med John Brungot i hovedrollen!

Hvis budsjettet for ditt felt hadde økt med 30 prosent, hva ville du brukt pengene til?

Da hadde jeg brukt pengene til å løfte kulturtilbud for barn og unge og de eldre, som er de som trenger kulturen for å starte et liv med god kvalitet og leve et med rikt innhold og verdighet.

Hva bør regjeringen satse på for å styrke kultur- og reiselivet?

De bør sette større krav til tverrfaglig samarbeid og sørge for at politikere vet hva kultur og reiselivs opplevelser gir av overskudds verdi på sikt.

Hvis du må velge?

Espresso ✓ eller filterkaffe?
Musikk ✓ eller podcast?
Tog ✓ eller fly?
Slalåm eller langrenn? ✓
Avis på papireller avis på nett? ✓
Dagens Næringsliv eller Klassekampen?
Lese bok eller høre bok?
Sakprosa ✓ eller skjønnlitteratur?
Film på kino ✓ eller film hjemme?
Ved sjøen eller på fjellet?
Teatereller konsert?
Øleller vin?
Powered by Labrador CMS