Opplevelser

Ta en padletur på den glassklare elva, med lunsj på hvit sandstrand, og nyt utsikten over Rondane Nasjonalpark

Publisert Sist oppdatert

Vi stilte noen spørsmål til kulturkonsulent i Folldal kommune, Ellen Engh, om lokale severdigheter og kulturattraksjoner

­Hvor lenge har du hatt jobben du har nå?

¾ år

Hva er den viktigste utfordringen du har i jobben for tiden?

God informasjon til tilreisende i forhold til verneområder og nasjonalpark.
Vi er så heldige å dele store deler av området vårt med både dyr og planter vi skal ta ekstra godt vare på. Det er interessant og spennende å jobbe med hvordan vi både kan benytte naturressursene våre, ferdes i fjellene, sykle, padle, ri, kjøre hund, fiske og jakte og samtidig som vi tar vare på naturen på en god måte. Gode tilrettelagte stier og veier, tydelig skilting, godt vertskap og godt samarbeid er viktig for at vi også i årene fremover skal kunne oppleve naturen like flott som nå.

Hvor i din kommune vil du anbefale et besøk?

På varme sommerdager finnes det ikke et bedre sted å bade enn Kroktjønna! Nydelig strand og glassklart vann! Tilrettelagt gangvei, benker og bord, grill og volleyballbane!

Helsestien; universelt utformet med strategisk plasserte benker, gapahuk og koselige bekker. Utsikten herfra, rett inn i Rondane, er fantastisk.

Kan du nevne tre andre steder, enten i ditt nærområde eller i den store verden som er verd et besøk?

Padling på den glassklare elven Atna, med lunch på en hvit sandstrand og utsikt inn i Rondane nasjonalpark.

Seterdalene våre, med aktiv seterdrift og uendelig med flotte turmuligheter

Det industrielle kulturminnet Folldal gruver. Folldal er en gammel gruvebygd der industri og landbruk har gått hånd i hånd. Rusle en tur oppe på Verket en varm sommerdag og se for deg det yrende livet som var her da gruvedrifta var på topp.

Er det en kulturopplevelse siste året du vil trekke fram?

For meg som kulturkonsulent er arbeidet med kunstnerene i AiR (artist in residence) utrolig inspirerende og viktig. De bringer med seg utstillinger, kreative tanker, temakvelder og mye gøy som vi i Folldal får ta del i.

Jeg gleder meg også veldig til Galleri Slåen åpner nå i juli. Det er en absolutt må-opplevelse!! Med produkter både fra lokale og nasjonale kunstnere er dette herlige lille stabbursgalleriet med utsikt inn i fjellet og deilig hjemmebakst i Ragnhildstua ett av mine favorittsteder i Folldal. Her får jeg sommerferiefølelsen!

Ellers er Folldal kjent for en av landets beste kulturskoler, og elever herfra krydrer hverdagen i Folldal med glad musikk rett som det er!

Hvis budsjettet for ditt felt hadde økt med 30 prosent, hva ville du brukt pengene til?

Flere guider i Folldal om sommeren. Det hadde vært flott å ha vertskap, som kunne svare på spørsmål, forklare og fortelle både her i sentrum og for eksempel på bygdetunet.

Hva bør regjeringen satse på for å styrke kultur- og reiselivet?

Høre på lokale stemmer. Det er ofte de små tingene som teller.

Hvis du må velge?
Espresso ✓ eller filterkaffe?
Musikk eller podcast? ✓
Tog ✓ eller fly?
Slalåm eller langrenn? ✓
Avis på papireller avis på nett? ✓
Dagens Næringsliv eller Klassekampen?
Lese bok eller høre bok?
Sakprosaeller skjønnlitteratur? ✓
Film på kino ✓ eller film hjemme?
Ved sjøen eller på fjellet?
Teater ✓ eller konsert?
Øleller vin?
Powered by Labrador CMS