På befaring: Partner i byOSLO Kim Søyland (t.v.), administrerende direktør i Oslo Event Hub Ingrid Wik Pettersen og eiendomssjef i Storebrand John Ouren.

Foto: Mia Slaaen

Gamle Museet gjenåpner som Oslo Event Hub

Publisert: 22. juni 2022 kl 11.08
Oppdatert: 22. juni 2022 kl 11.11

Gamle Museet har så å si stått tomt i over to år, men det har på ingen måte stått stille. Med støtte fra Innovasjon Norge, har byOSLO gjort en storsatsning med oppgradering av lokalene. De pusses opp og tilføres spennende installasjoner, samtidig som det er gjort investeringer i flere digitale verktøy, som gir nye muligheter for både fysiske, digitale og hybride eventer. 

Da pandemien skylte over landet i 2020 ble det brått stopp for Gamle Museet, og resten av eventbransjen. Men da ting så som mørkest ut, avlet det også frem lyse ideer. Dette ga resultater i form av innvilget støtte fra Innovasjon Norge, som førte til et omfattende fysisk og teknisk omstillingsprosjekt og et nytt konsept under nytt navn; Oslo Event Hub. Selve oppussingen av lokalet gjøres i samarbeid med gårdeier Storebrand, og snart står lokalet klart til å ta imot gamle og nye kunder og gjester.

— Lokalene blir rustet opp til å kunne ta absolutt alt av eventer - messer, premierefester, produktlanseringer, konserter, konferanser eller selskaper. I tillegg har vi investert tungt i nye digitale løsninger, som forenkler planleggingen og gjennomføring av arrangementene, uansett om de er fysiske, hybride eller digitale. Nå får vi utrolig fine rammer for kreativitet og proff gjennomføring. Vi ser bare muligheter og gleder oss til å skape akkurat de arrangementene kundene våre ønsker seg, sammen med dem, sier adm. dir. Ingrid Wik Pettersen, i Oslo Event Hub.

Løft for bydelen

Gårdeier Storebrand Eiendom holder også på med å totalrenovere bygget ved Grev Wedels Plass 9, som huser Oslo Event Hub. Bygget ble oppført i 1992 og eventlokalene fungerte frem til 2012 som det moderne kunstmuseet Astrup Fearnley. Hensikten med rehabiliteringen er å styrke byggets egenart og ruste det for å møte fremtidens leietakere med høye krav til miljø og økt fleksibilitet.

— Vi har vurdert flere typer utnyttelse, men det viktigste for oss er at de gamle museumslokalene skal være åpne for folket og kan bidra til å skape liv i bydelen. Derfor er vi veldig glade for å ha med oss Oslo Event Hub videre. Der vil det alltid være masse som skjer, som gjør bygget mer levende. Det er også en stor fordel for andre leietakere som vil være under samme tak som et av Norges mest unike eventlokaler, forteller John Ouren, eiendomssjef i Storebrand.

I tillegg til å slå ned vegger for å gjøre landskapet mer åpent, har Oslo Event Hub også tilrettelagt for å kunne ta enten ett stort, skreddersydd arrangement for opp til 900 personer, eller flere grupper samtidig. Folk kan forvente spennende, iøynefallende installasjoner i lokalene, og en solid digital verktøykasse som gir kunder store muligheter for skreddersøm.

Saken fortsetter under annonsen

— Vi har blant annet fått på plass et verktøy som gjør at arrangøren enkelt kan planlegge utformingen av hele lokalet i forkant ved hjelp av 3D-tegninger. Der kan de velge alt fra hvilken farge de vil ha på belysningen, til hvordan og hvor gjester skal sitte eller hvor barene skal stå. Dette skaper en trygghet for arrangøren, og ikke minst en forutsigbarhet for våre ansatte som skal klargjøre lokalet. Det er i tillegg et nyttig verktøy for internasjonale kunder som ikke har mulighet til å komme på befaring i forkant, forteller Wik Pettersen.

— Den digitale plattformen gjør at selv de mest uerfarne arrangørene kan gi sine gjester en profesjonell oppfølging helt fra invitasjonen sendes ut til ukene etter eventet, fortsetter Wik Pettersen.

Fokus på kundeopplevelsen

Oslo Event Hub har også et team av personlige event-planleggere som vil følge kundene tett gjennom hele prosessen.

— Målet vårt er å løfte kundene slik at de kan skape gode samlinger for sine folk og gjester. Det skal vi oppnå gjennom solid bransjekunnskap, stødig prosjektledelse, en rik digital verktøykasse, og ikke minst de unike lokalene, sier Kim Søyland, som sammen med Jama Awaleh står bak byOSLO Group, som eier og drifter Oslo Event Hub. byOSLO har også andre møteplasser som Justisen, BA3, Nedre Løkka, F6 og IVY i porteføljen.

Digitaliseringen av lokalene gjør også at folk fra hele verden kan delta på Oslo Event Hub-arrangementer. Søyland håper de nå kan være med å bygge Oslo som en attraktiv eventdestinasjon både for oslofolk, resten av Norges befolkning og internasjonale aktører.

— Når lokalene står klare i november, har vi et mål om å kunne kjempe om anbud på nord-europeisk nivå. Vi heter Oslo Event Hub fordi vi kobler folk sammen, også på tvers av landegrensene. Opplevelser er best når man deler dem med andre, avslutter Søyland.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – reiseliv