På The Salmon får skolebarn og andre interesserte et innblikk i oppdrettslaksens liv, fra smolt, til den ligger på tallerkenen.

Laksekunnskap på Tjuvholmen

Publisert: 27. juni 2022 kl 09.55
Oppdatert: 27. juni 2022 kl 09.55

­De som fikk idéen til The Salmon ønsker at både turister, skoleklasser og alle andre, skal få lære mer om lakseoppdrett, uten å måtte reise langt for å besøke et. Derfor etablerte de et laksesenter på Tjuvholmen i Oslo.

The Salmon består av selve kunnskapssenteret, restaurant, samt fiskedisk med salg av forskjellige sjømatprodukter. De har også god erfaring med gjennomføring av ulike typer events, både i restaurantdelen og i auditoriet.

Lakseprodusenten Nova Sea, godt hjulpet av Alex Sushi-gründer Petter Sandberg, står bak senteret. Med base på øya Lovund, er Nova Sea AS en av de største nordnorske produsentene av oppdrettslaks, med 33,33 heleide og fire deleide laksekonsesjoner. De har oppdrettsanlegg langs hele Helgelandskysten - omgitt av kaldt, friskt vann og vill, vakker natur. Med andre ord - perfekte forhold for produksjon av laks.

En smakebit av Helgeland

På The Salmon kan besøkende bokstavelig talt få en smakebit av Helgeland, midt i Oslo. Gjennom et pedagogisk program og med bruk av interaktive stasjoner og nettbrett, tas de besøkende med på en engasjerende reise gjennom senteret. Tematikken favner fra havet som fremtidens matfat, teknologi og bærekraftig matproduksjon, til samfunnsøkonomisk betydning, yrkesmuligheter og laks som mat.

Restauranten med rundt 40 plasser inne og 100 ved uteserveringen, har et bredt utvalg velsmakende retter basert på fersk norsk sjømat. De tilbyr det meste, fra tradisjonelt håndverk med røket laks, eller en rå sushi-opplevelse. På menyen står mange spennende lakseretter, noen basert på gamle tradisjoner, andre med mer moderne inspirasjon. Lokalene til The Salmon er inspirert av havet og er spesielt designet for å fronte norsk havbruksnæring, samt laks og annen sjømat som produkt.

- Det er mange turister som besøker oss, både kunnskapssenteret og restauranten. Vi har gjester fra alle verdenshjørner, forteller daglig leder Camilla Bredesen.

Saken fortsetter under annonsen

Det er naturligvis laks det går mest av i alle varianter i restauranten. - I løpet av en uke bruker vi ca. 200 - 300 kilo nå i sommersesongen, sier Bredesen.

 

Ledige stillinger – reiseliv