Opplevelser

Arbeid på ambassadebygningen i Oslo sentrum, den tidligere amerikanske ambassaden

Stor satsning på vin i den tidligere amerikanske ambassaden

Publisert Sist oppdatert

Den gamle amerikanske ambassaden gjenåpnes som konferansesenter, brasseri og vinbar neste år, skriver E24.

– Det vil ikke bli én stor vinkjeller, men mange vinrom som skal være synlige i hele huset, sier Andreas Viestad (48), som skal drive det kommende mat- og vinkonseptet i lokalene som tidligere huset den amerikanske ambassaden.

Han, Jefferson Goldring og Francesco Marzola står sammen om satsningen hvor det skal bygges et konferansesenter og en restaurant på toppen, samt et brasseri og champagnebar. Goldring får ansvaret for champagnebaren, og Marzola får ansvar for vinen i brasseriet.

Marzola og Goldring begynner å fylle vinkjelleren allerede nå, og har ikke dårlig tid da åpningen først skal skje et stykke ut i 2023.

– En stor, en interessant og en sympatisk vinkjeller, det skal vi ha, lover Viestad.

– Som vi skal kjøpe fra hele verden. Og ikke minst vin som vi kjøper nå, men også lagrer til den er drikkemoden, sier Marzola

– Det vil ikke bli én stor vinkjeller, men mange vinrom som skal være synlige i hele huset, sier Andreas Viestad (48), som skal drive det kommende mat- og vinkonseptet i lokalene som tidligere huset den amerikanske ambassaden.

Bygget, som nå eies av Ivar Tollefsens selskap Fredensborg, gjøres nå om til både konferansesenter, restaurant, brasseri og vinbar.

Et ønske om å spre kunnskap om vin ligger ifølge Viestad til grunn for hele satsingen. Sammen med Jefferson Goldring (30) og Francesco Marzola (37) skal han skape en arena der ambisjonen er å la publikum boltre seg i gilde flasker. I tillegg til et konferansesenter skal bygget huse en restaurant på toppen, i tillegg et brasseri og en champagnebar. Goldring får ansvaret for champagnebaren, som vil ligge ut mot Solli plass, mens Marzola får ansvar for vinen i brasseriet.

– Alle stedene skal ha forskjellig vinkart, men vinene kommer alle fra samme vinkjeller, sier Viestad, som også driver restaurantene St. Lars, Salomé og Spaghetteria.

Marzola og Goldring skal begynne å fylle vinkjelleren allerede nå, og har sånn sett god tid på seg – åpningen er først planlagt et stykke ut i 2023.

– En stor, en interessant og en sympatisk vinkjeller, det skal vi ha, lover Viestad, som vil ha både ung og gammel vin på kartet.

– Som vi skal kjøpe fra hele verden. Og ikke minst vin som vi kjøper nå, men også lagrer til den er drikkemoden, sier Marzola. Han legger til at han er veldig opptatt av å bygge vertikaler når det gjelder vin i kjelleren.

De mener begge to de har fått drømmejobben

Francesco Marzola er opprinnelig fra Sicilia og flyttet til Norge for rundt ti år siden. Siden den gang har han jobbet på restaurant Colonialen i Bergen, blitt vinansvarlig på Park Hotel Vossevangen på Voss og vunnet både NM og Nordisk for vinkelnere i henholdsvis 2018 og 2020. I vinbaren vil champagne stå sentralt.

Jefferson Goldring fra England har jobbet med vin i fire år på Maaemo, i tillegg til Under og The Tea Room, samt på Heston Blumenthals Fat Duck i Bray utenfor London. I tillegg har briten jobbet ved nå nedlagte Fäviken og senest Kontrast i Oslo.

– Særlig når man kan være med å forme hvordan kjelleren skal bli så tidlig i prosessen. Maten og hvem som skal lage den er ikke bestemt enda, uttaler de.

– Men den skal ikke ha for høy terskel, brasseri som konsept er jo fransk, men mindre formell enn tradisjonelle restauranter. Det skal være ambisiøst, men ikke være fine dining. Og vi skal ikke glemme at det er noe amerikansk som sitter i huset her, og det skal vi ta med oss, ute å bli noe theme park, sier Viestad.

Powered by Labrador CMS