SkiStar er blitt enig med øvrige eiere (Ulf Ruder, Eva Ruder Thorén og Patrik Johansen) og kjøper 65 prosent av aksjene i Trysilguidene AS. SkiStar har fra før av hatt en eierandel på 35 prosent og vil nå eie selskapet 100 prosent.

Foto

Skistar

SkiStar kjøper Trysilguidene - tar over skiskolen i Trysil

Publisert: 23. januar 2023 kl 10.17
Oppdatert: 23. januar 2023 kl 10.17

­Trysilguidene ble etablert i 1992 i samarbeid med skianlegget. SkiStar har vært deleier siden 2005. Selskapets virksomhet er i hovedsak skiskole, men driver også klatreparkene i Hemsedal og Trysil, samt rafting, sykkling, events og forskjellig kurs- og guidevirksomhet.

-For SkiStar er skiskole en viktig del av kjernevirksomheten. Og med skiskolen i Trysil 100 prosent integrert i SkiStar får vi muligheten til å jobbe med hele vårt produkt- og tjenestetilbud på alle våre fem fjelldestinasjoner. Dessuten passer Trysilguidenes satsing på fjellturisme hele året, i Trysil og Hemsedal, veldig godt inn i SkiStar, som er den lendende feriearrangøren for Skandinavia, sier Stefan Sjöstrand, administrerende direktør og konsernsjef i SkiStar AB.

Overtakelsen skjer 1. september 2023. Fokus på kort sikt blir å levere en god skiskole hele vinteren i regi av Trysilguidene, deretter skjer overleveringen til SkiStar.

-Vi takker Ulf, Eva og Patrik for deres utrolige arbeid med å bygge og foredle Trysilguidene til den fantastiske virksomheten det er i dag. Vi i SkiStar ser fram til å bygge videre og skape enda flere minnerike fjellopplevelser for gjestene hele året, sier Gudrun Sanaker Lohne, destinasjonsleder i SkiStar Trysil.

Saken fortsetter under annonsen