Stadig flere finner frem fjellskoene i ferien.

Flere bytter ut strandparasoll med fjellsko

Salget av aktive reiser har doblet seg i omsetning de siste årene hos Escape.

Publisert Sist oppdatert

– Interessen for aktiv ferie har bare gått oppover, og den økende trenden ser vi fortsatt, sier Vera Sletto, avdelingsleder for aktive reiser og temareiser i Escape Travel. 

Escape Travel har satset for fullt på aktive reiser fra 2017, og siden har ferieformen doblet seg i omsetning. 

Til fots i ferien

– Fotturer er mest populært hos oss, og det er vi også spesialister på. Men fotturister er også opptatt av kajakk, så vi har populære kajakkturer både i Hellas og Kroatia. Yogaturer er det også stigende interesse for, sier Sletto.

Escape Travel tilbyr fotturer av forskjellige vanskelighetsgrad.

– De som ønsker seg en skikkelig fjelltur velger gjerne Dolomittene eller Alpene i Europa – eller kanskje , Kirgisistan, Georgia eller Patagonia for de mer eventyrlystne. Dette er turer hvor høydemetrene står i kø, kanskje bor vi en del i telt – de er på hver sin måte spektakulære turer.

Disse tøffere turene har vært populære siden starten, men nå seiler også de lettere turene opp på salgslistene. 

– Vi ser stadig økende interesse for det vi kaller turer for den aktive livsnyter, hvor mat, vin og fellesskapet står like mye i fokus som vandringen, sier Sletto. 

Kommer som en konsekvens av pandemien

Vera Sletto tror pandemien kan være noe av årsaken til at interessen for aktive reiser har økt så markant. 

– Det var jo en periode der mange av oss tilbrakte mer tid i naturen, og flere har nok fått øynene opp for hva aktivitet betyr for fysisk og psykisk helse, sier hun. 

Ferie med alt inkludert

Flere har kanskje også fått øynene opp for at på en aktiv ferie får du «hele pakka». Fly, bagasjetransport, overnatting, guide og mange måltider er inkludert. For den som har forsøkt å bestille alpehytter i tre forskjellige land på tre forskjellige språk selv, så er dette et kjærkomment tilbud.

– Mange av våre gjester er vant til den norske fjellheimen. Ved å bli med på en aktiv ferie i utlandet, opplever man nye landskap, den lokale maten og historien – og ikke minst er det sosialt og hyggelig å være en del av en gruppe, understreker Sletto.

På de aktive turene er det med både reiseleder fra Norge og lokale guider. 

Spania og Italia på topp

Med et så variert tilbud i mange deler av verden, er det vanskelig å sile ut noen storfavoritter. 

– Spania og Italia har alltid vært trekkplaster for oss nordmenn. Madeira, Gran Canaria og Nord-Kypros peker seg ut i tider på året når det er kaldt og mørkt i Norge, avslutter Vera Sletto.

Powered by Labrador CMS