Kø utenfor Nasjonalmuseet om morgenen.

Langt flere besøkte Nasjonalmuseet denne sommeren

351.000 tok turen innom museet, mot 285.000 i fjor. Det er en økning på 23 prosent.

Publisert

- Det er mange som ønsker seg tiden og oppmerksomheten til turistene som besøker Oslo. Derfor er vi i Nasjonalmuseet veldig glade for den markante økningen vi har opplevd i sommer, sier direktør for Nasjonalmuseet, Ingrid Røynesdal.

I sommer har Nasjonalmuseet hatt et sterkt og bredt utstillingsprogram med norske og internasjonale navn som Vasilij Kandinskij, Mark Rothko, Britta Marakatt-Labba og Anna-Eva Bergman. Dette kombinert med blant annet førsteutgaver av Munchs Skrik og Madonna, bidrar til å gjøre Nasjonalmuseet til en destinasjon for turister som besøker Oslo, sier direktør for Nasjonalmuseet, Ingrid Røynesdal. 

- Nasjonalmuseet skal gjøre kunsten tilgjengelig for alle – og hver enkelt. Vi jobber hele tiden for å nå ut med våre utstillinger, med formidling og med arrangementer, til et bredt nasjonalt og internasjonalt publikum, sier direktør for Nasjonalmuseet, Ingrid Røynesdal. 

Norge vært godt besøkt av utenlandske turister i sommer. Kombinasjonen av flere faktorer som lav kronekurs, et kjøligere klima enn ellers i Europa og at pandemien endelig er over, kan forklare denne utviklingen, meldte Aftenposten i sommer. Ikke bare utenlands fra, også norske turister Rundt 45 prosent av de som besøket Nasjonalmuseet har oppgitt at de bor i Norge. En stor del av disse er besøkende til hovedstaden.

- Selv om Nasjonalmuseet ligger i Oslo, er vi hele Norges museum. Vi jobber for å være relevant for alle rundt om i landet, sier Are Grongstad, kommersiell direktør ved Nasjonalmuseet. - Når halvparten av besøkende sier at de kommer til oss for første gang, selv to år etter åpning, så det betyr det at vi stadig når ut til nye mennesker.

Sjekk pressemeldingen fra Nasjonalmuseet for konkrete besøkstall

Markant oppgang i besøk i sommer | Nasjonalmuseet (mynewsdesk.com)

Powered by Labrador CMS