Annonse

Pandox kjøper the midland manchester

Pandox AB  har inngått avtale om kjøp av The Midland Manchester, som er et ikonisk hotell i det øvre premiumsegmentet, med 312 rom, midt i hjertet av Manchester. Transaksjonen skjer med Fattal Hotels Group (”Fattal”) som operatørpartner, der Pandox, etter en omorganisering, beholder eiendommen, mens operatørvirksomheten overlates til Fattal. Total transaksjonsverdi er cirka GBP 115 millioner (NOK 1,23 milliarder), hvorav hotelleiendommens verdi er satt til GBP 102 millioner (NOK 1,09 milliarder).

Hotellet skal drives av Fattal på en omsetningsbasert leieavtale. Kjøpet forventes sluttført i fjerde kvartal 2018. Hotellet forventes å bidra med ca. SEK 69 millioner i leieinntekter og SEK 66 millioner i driftsnetto på årsbasis.

- Kjøpet av The Midland Manchester er industrielt riktig og møter alle våre kjøpskriterier. Hotellet, som har ikonisk status i Manchester, er et fullservicehotell i det øvre premiumsegmentet, med en meget attraktiv, sentral beliggenhet og etterspørsel fra samtlige delsegmenter.  Hotellet har tydelig potensial for økte inntekter gjennom oppgradering av rom, samt utbygging av flere rom, sier Anders Nissen, adm. dir. i Pandox.

The Midland Manchester har 312 rom, fire restauranter og 12 møterom, der det største har plass til 700 personer. Manchester er navet i en av Storbritannias raskest voksende regioner, med nærmere 3 millioner innbyggere i storbyområdet og cirka 7 millioner innbyggere innen en times reisetid. Manchester Airport hadde i 2017 rundt 28 millioner passasjerer.

Annonse
Annonse
Annonse