Annonse

Senterpartiet beredt til å hjelpe Norwegian igjen

Næringsminister Iselin Nybø (V) kritiserer Senterpartiet for å være populistisk i luftfartspoltikken. Hun anklager partileder Trygve Slagsvold Vedum for å gamble med skattebetalerenes penger, ved å gi Norwegian milliardhjelp før flyselskapet hadde en plan for hvordan de kunne kvitte seg med fly, og få ned gjelden.

Leder i næringskomiteen på Stortinget, Geir Pollestad (Sp), forsvarer at partiet ville gi milliardhjelp til Norwegian før selskapet ble refinansiert, i et svar til Iselin Nybø, i Dagens Næringsliv (DN).

Fikk nei på spørsmål til regjeringen om krisehjelp

Den 9. november i fjor sa regjeringen nei til å gi et milliardbeløp i krisehjelp til Norwegian. Avslaget fra regjeringen ble starten på plan B for Norwegian. Dagens Næringsliv avslørte før jul i fjor at Norwegian-styret, jobbet med planer om å kutte ut langdistanse til andre kontinenter. I januar i år var planen ferdig utarbeidet, og regjeringen sa ja til milliardhjelp.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum talte til ansatte i Norwegian som demonstrerte foran Stortinget i november i fjor. Senterparti-politiker og leder i næringskomiteen på Stortinget, Geir Pollestad, svarer på angrepet fra Nybø – Vi stilte opp for arbeidsplassene i Norwegian. Vi var også opptatt av å sikre et tilbud fra Norwegian også etter koronaen. Senterpartiet ba regjeringen gå i dialog med Norwegian. Det var for å hindre at pengene forsvant ned i et stort hull, sier han.

Pollestad sa også i november i fjor til DN, at de ville gi milliardstøtte til Norwegian, uten krav om at gjelden ble redusert, eller større egenkapital.

Reddet fra konkurs

Forrige uke ble Norwegian reddet fra konkurs og investorer gikk inn med 6 milliarder kroner, hvorav 1,2 milliarder er fra staten (hybridlån). Pollestad sier de vil hjelpe Norwegian igjen dersom selskapet får problemer etter koronaen.

– Senterpartiet vil stille opp for Norwegian og andre norske selskaper på ny. For oss er luftfarten viktig både for sysselsetting, verdiskaping og for å ta hele landet i bruk, skriver Pollestad i e-posten.

Kommunikasjonsjef i Norwegian, Esben Tuman, sier til DN at de er svært fornøyd med at Norwegian igjen er investerbart, og de er takknemlinge for at staten er med på laget.

Annonse
Annonse
Annonse