Annonse
Foto: NTB

Regjeringen starter arbeidet med en ny ordning for lønnsstøtte

Regjeringen starter arbeidet med en ordning for lønnsstøtte, opplyser finansminister Trygve Slagsvold Vedum etter møte med partene i arbeidslivet fredag.

– Vi starter det arbeidet i dag og skal få på plass en modell så raskt som mulig, sier Vedum etter et møte med LO, NHO og Virke. Også næringsminister Jan Christian Vestre deltok på møtet.

– Vi har hatt et veldig godt møte med partene. Noe av styrken i det norske styringssystemet er at når det er krevende, så hjelper man hverandre fordi man skal gi trygghet til folk. Og dette møtet var nettopp i den tonen, at vi nå starter et arbeid med å få på plass en lønnsstøtteordning for å avhjelpe situasjonen en del bedrifter befinner seg i, sammen med staten, LO, NHO og Virke. Og vi begynner arbeidet allerede i dag, sier Vedum.

Unngå permitteringer

Både LO, NHO og Virke har bedt regjeringen om at lønnsstøtte må innføres igjen for å møte utfordringen med økt smittetrykk. Staten vil da ta en del av lønnskostnadene for kriserammede bedrifter.

Målet er å unngå at folk skal bli permittert og miste jobben som følge av innstramminger i smitteverntiltak.

Bedrifter kunne få lønnsstøtte i perioden mars til slutten av august i år, men ordningen ble avviklet da smittetallene sank.

– Det er en veldig annen situasjon enn i mars 2020. Det er ingen nedstengning nå, og det er bra fart i norsk økonomi, fastslår Vedum.

Annonse
Annonse
Annonse