Politikk

- Dette må være siste gang skjenkestopp brukes som et smitteverntiltak

Publisert Sist oppdatert

– Dette betyr enormt mye for reiseliv og servering, som endelig kan åpne, få opp aktiviteten og få tilbake sine gjester. Det er på høy tid at samfunnet normaliseres, at vi opptrer som et vanlig europeisk land og ikke har særnorske tiltak som skjenkestoppen. Dette må være siste gang skjenkestopp brukes som et smitteverntiltak, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.

– Antall deltagere på kulturarrangement og konferanser med faste tilviste plasser, øker fra femti til to hundre. Målet her er også snarest mulig å komme tilbake til en normal situasjon uten coronabegrensninger. Det kan blant annet skje ved hjelp av coronasertifikat, fortsetter Krohn Devold.

Reiseliv, servering og uteliv vil fortsatt være sterkt hemmet av restriksjoner, som en-meterskravet, krav om bordservering, antallsbegrensning på arrangementer og skjenkebegrensning. Dette er svært inngripende tiltak som mer enn halverer normal inntjening, eller umuliggjør det å holde åpent.

– Finansministeren sa lønnsstøtten skal gjelde for måneden vi er inne i og i tiden som kommer fremover. Det må bety at det gis lønnsstøtte både i februar og eventuelt senere måneder. Det er helt nødvendig at hjelpetiltakene, som lønnsstøtte for å unngå permitteringer, forlenges og varer like lenge som restriksjonene. Hvis ikke får vi nye massepermitteringer like etter gjenåpningen, fortsetter Krohn Devold.

Det blir ikke krav om matservering

– Det er bra at regjeringen har lyttet til våre innspill om at det ikke må være krav om matservering for å kunne servere alkohol – slik vi har hatt tidligere under pandemien. Det betyr at en del barer og puber, som har vært helt nedstengt siden før jul, kan åpne og ta tilbake en del av sine ansatte. Mange av disse bedriftene er på randen av konkurs, fortsetter Krohn Devold.

Powered by Labrador CMS