Hotel Union Øye er et av hotellene i Flakk Gruppen.

Proteststorm mot nye skatteregler fra reiselivsbransjen

Publisert: 2. august 2022 kl 11.35
Oppdatert: 2. august 2022 kl 11.35

­– Det vil være helt umulig for oss i drive videre vår virksomhet med disse reglene, sier Knut Flakk til Finansavisen.

Adm. direktør i Flakk Gruppen er en av de mange som har sendt inn høringssvar på forslaget som Finansdepartementet kom med i mai. Forslaget innebærer at eieren av et selskap som disponerer et formuesgode som hus, hytte eller fly, skal skattlegges som om om gjenstanden var i privat bruk, dersom ikke noe annet kan dokumenteres. Og skatten skal være svært høy.

Det familieeide konsernet Flakk Gruppen har rundt 800 ansatte og driver virksomhet innenfor flere sektorer, ikke minst reiseliv. Gjennom selskapet 62 NORD og søsterselskapet NORD Helikopter eier Flakk-familien blant annet Hotel Union Øye, Hotel Brosundet, Storfjord Hotel, flere boliger, båter og helikoptre som brukes til overnatting, sightseeing og transport av gjester mellom de ulike destinasjonene.

– I praksis vil de foreslåtte reglene innebære et forbud mot å drive den type virksomhet.

Med de foreslåtte reglene vil nemlig Flakk-familien få en enorm skatteregning dersom de ikke kan dokumentere at helikoptrene, båtene eller boligene har vært utleid hver eneste dag hele året.

– Det er jo totalt umulig, så vi håper de forstår galskapen i dette. Med den skattebelastningen kan vi som familieeid konsern rett og slett ikke drive den type virksomhet. Alternativene ville da vært å legge ned denne virksomheten, eller å selge seg ned eller helt ut. Men det har vi ikke noe ønske om, sier Knut Flakk til Finansavisen.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – reiseliv