Politikk

- Vi avventer konkret løsning, men stiller oss positiv til utvalgets skisse til løsning, der besøksbidrag legges på transportleddet, sier Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv.

– Glad for at det ikke foreslås en ny skatt på hotell, restaurant og uteliv

Reisemålsutvalget anbefaler innkreving av besøksbidrag via transportleddet.

Publisert Sist oppdatert

­Utvalget anbefaler at det innføres et nasjonalt besøksbidrag, men anbefaler ikke et besøksbidrag på overnatting, slik de har i enkelte europeiske land, men foreslår at besøksbidraget legges fortrinnsvis på transportleddet, som cruise, buss, fly og andre transportmidler (biler som ikke har betalt norsk veiavgift).

– Vi er glade for at reisemålsutvalget har lyttet til NHO Reiselivs krav om at det ikke legges nye skatter på hotell, restaurant eller uteliv. Hotellene betaler allerede for renovasjon, toaletter og parkering for sine gjester. Besøksbidrag på enkelte steder der det er belastning og behov for bedre tilrettelegging, er det nå mulig å teste ut. Vi avventer konkret løsning, men stiller oss positiv til utvalgets skisse til løsning, der besøksbidrag legges på transportleddet, som cruise og gjennomfartstrafikk – som kan føre til overturisme og overbelastning, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.

NHO Reiseliv er klar på at en eventuell ny avgift på fly bør reflekteres i reduksjon i andre norske flyavgifter, da norsk luftfart er en hardt presset bransje som allerede rammes av høye avgifter.

Powered by Labrador CMS