Annonse

Protester for cruise i venezia

Venezia har i mange år blitt fremstilt som et skrekkeksempel på cruiseturisme som er kommet ut av kontroll, nå har det ikke vært cruiseskip der på mange måneder, det har ført til protester fra havnearbeiderne.

Havnearbeidere i Venezia demonstrerte fredag imot det de mener er myndighetenes treghet og uvilje til å få cruisetrafikken igang igjen. De fremholdt at mangelen på arbeid har skadet mange tusen familier og ødelagt deres fremtid.

Havnearbeiderne skriver i en pressemelding at politkerne har tatt mer hensyn til popularitet og kjendiser og mangler kunnskap om arbeidet som skjer i havnen, samtidig som de overser havnens økonomiske og sosiale betydning.

Mer enn noengang etter at pandemien slo til, virker det som politikernes intensjoner er at Venezia kun skal være et slags friluftsmuseum, eller enda verre, en spøkelsesby, sier havnearbeiderne.

Italienske myndigheter tillater nå cruiseselskapene å gjenoppta seilingene, men Venezia er ikke inkludert blant havnene som åpner.

Havnearbeiderne sier at mange som har jobber tilknyttet havnen ikke har kunnet jobbe siden november i fjor, først på grunn av det eksepsjonelt høye tidevannet, deretter på grunn av nedstengning på grunn av pandemien.

Annonse
Annonse
Annonse