Foto

Foto: Mona Hauglid

Opplev ekte sørlandsidyll i Arendal i sommer

Publisert: 14. juni 2022 kl 10.14
Oppdatert: 14. juni 2022 kl 11.17

Vi stilte noen spørsmål til seniorrådgiver for innovasjon og næringsutvikling, Erik Bøylestad Nilsen i Arendal kommune, om kulturattraksjoner og severdigheter i Arendal.

­Hvor lenge har du hatt jobben du har nå?

Jeg har jobbet i Arendal kommune siden 2017, men det er kun det siste året at jeg har jobbet direkte med reiselivsstrategi og utviklingen arrangements- og reiselivsnæringen.

Hva er den viktigste utfordringen du har i jobben for tiden?

Gjennom portalen www.GoToArendal.com har vi klart å vise frem mye av det vi har å tilby turister, men vi ønsker å utvikle et bredere tilbud for både innbyggere og besøkende.

I tillegg arbeider vi med å gjøre byen enda mer tilpasset for arrangementer. Arendalsuka beviser hvert år at byen kan håndtere store folkemengder samtidig som byen byr på den gode sørlandsstemningen. Gjennom TEDxArendal knytter vi næringslivet sammen og skaper unike konferanseopplevelser i novembermørket. Gjennom arrangementene som kommunen arrangerer, i tillegg til bl.a. musikkfestivalen Canal Street og elbåtfestivalen Lydløs, ønsker vi nå å tilrettelegge byen og utvikle næringslivet slik at det skal bli enda enklere for arrangører og skape gode deltakeropplevelser i Arendal.

Hvor i din kommune vil du anbefale et besøk? 

Saken fortsetter under annonsen

Ta glassheisen fra sentrum til Fløyheia og nyt den flotte utsikten over by og sjø!

Heisen går 40 m i fjell før den kommer opp i en 20 meter høy glassjakt. Her får du en spektakulær panoramautsikt over Arendal sentrum, Galtesund, Tromøy og Hisøy. Med sentrum som utgangspunkt ligger også alt til rette for flotte aktiviteter både på land og i vann.

I tillegg til å oppleve sentrum kan du ta en dukkert i det oppvarmede flytende utendørsbassenget, besøke Bomuldsfabriken kunsthall eller  Kuben kulturhistorisk museum, leie en elbåt eller ta en guidet tur opp Nidelva og rundt Hisøya.

Kan du nevne tre andre steder, enten i ditt nærområde eller i den store verden som er verd et besøk?

Når vi nå går inn i sommersesongen er det vel ingen andre steder enn på Sørlandet du ønsker å være?

Den bilfrie øya Merdø utenfor Arendal er helt unik. Her går du på små stier blant vakre gamle sørlandshus på veien til både Merdøgaard skjærgårdsmuseum, Merdø Kro, sandstrand og rullesteinsstrand.

Raet nasjonalpark er verdt et besøk for de som ønsker å komme tettere på naturen. Nasjonalparken kan enten besøkes selv, eller så vil jeg anbefale de populære vitenturene der man kan både se livet under vann med undervannsdrone eller fiske selv.

Saken fortsetter under annonsen

Til sist må vi nevne Løkholmen som har blitt hele Arendals nye badeplass og rekreasjonsområde. Dette er et badeområde helt utenom det vanlige. Her er det anlagt nye strender, en badeholme med stupebrett og en flott lekeplass.

Er det en kulturopplevelse siste året du vil trekke frem?

Jeg var så heldig å få en omvisning på Bomuldsfabriken kunsthall tidligere i år. Her fikk jeg se «War Paint» av Bård Breivik. Bomuldsfabriken Kunsthall er landsdelens største visningssted for samtidskunst.

Akkurat nå derimot sitter jeg og tripper og gleder meg til konsert med A-ha. Lørdag 18.juni samles fantastiske 11 000 mennesker rett på utsiden av Arendal sentrum på det som må antas og bli årets kulturopplevelse.

Hvis budsjettet ditt hadde økt med 30 %, hva ville du brukt pengene til?

Da hadde jeg antakelig brukt 30% mer på det vi gjør i dag. Med en helt ny reiselivsstrategi og god kontakt med næringslivet er vi i god bevegelse, og jeg vil nødig endre på det nå.

Hva bør regjeringen gjør for å styrke kultur- og reiselivet?

Saken fortsetter under annonsen

Hvis regjeringen følger opp den nasjonale reiselivsstrategien og følger opp med midler til innovasjon og produktutvikling på utsiden av de store byene har jeg stor tro på at vi er på rett vei.

Hvis du må velge:
Espresso eller filterkaffe✓
✓Musikk eller podcast
✓ Tog eller fly 
✓  Slalåm eller langrenn 
Avis på papir eller avis på nett ✓
Saken fortsetter under annonsen
✓ Dagens Næringsliv eller Klassekampen 
 Lese bok eller høre bok ✓
✓ Sakprosa eller skjønnlitteratur 
 Film på kino eller film hjemme ✓
✓ Ved sjøen eller på fjellet 
Teater eller konsert ✓ 
✓ Øl eller vin 
Saken fortsetter under annonsen