Annonse

49 prosent færre konkurser i hotell og restaurant

Dette skyldes først og fremst at myndighetene tvangsoppløste hele 97,4 prosent flere selskaper enn i juli i fjor. Samtidig gikk antallet rene konkurser ned med 29,2 prosent. Dette viser konkursstatistikken til Bisnode Dun & Bradstreet.

Den bransjen som har størst nedgang i konkurser og tvangsavviklinger hittil i år, er hotell- og restaurantbransjen med 49 prosent. Bransjen Engros og agentur følger med en nedgang på 40 prosent, mens Detaljhandel har en nedgang på 37,8 prosent.

Hittil i år har antallet bedrifter som er slått konkurs eller blitt tvangsavviklet gått ned med hele 25 prosent. – Selv om vi ser en liten økning totalt for bedrifter som har måttet gi opp denne måneden, er konkurstallene i år på et svært lavt nivå, sier kredittøkonom Per Einar Ruud i Bisnode Dun & Bradstreet, som forklarer: – Det skyldes nok først og fremst at myndighetene har utsatt fristen for innbetaling av skatter og avgifter, og vi frykter de lave konkurstallene kan bli avløst av høyere tall når bedriftene må betale utsatte krav, parallelt med ordinære terminer senere i år eller ved inngangen til neste år, sier han.

 

Annonse
Annonse
Annonse