Annonse
Foto: Wikimedia Commons

70 % planlegger utenlandsreise

Hele 54 prosent vil til det populære ferielandet, og nærmere 85 prosent oppgir sol og bad som hovedgrunn til å reise.

- Vi forstår godt at nordmenn lengter tilbake til Hellas. Landet har tronet topplisten år etter år, og mange har for lengst funnet sin favoritt-øy de gjerne vil tilbake til. Det lover godt for et land som er helt avhengig av turismen, sier Beatriz Rivera, kommunikasjonssjef i Apollo.

Selv om nærmere 80 prosent oppgir at de ikke har bestilt ferien ennå, er mange i full gang med planleggingen – og hele 70 prosent svarer tradisjonell pakkereise når de blir spurt om foretrukket reiseform. Årsaken er tryggheten en pakkereise innebærer, med pengene tilbake-garanti og utvidede vilkår. Til sammenligning oppga kun 15 prosent at de ønsker å pakke reisen selv i år.

- Forsikringsselskapene gjentar ofte faren ved å sitte igjen med regningen dersom man bestiller en ferie nå, men stadig flere innser nå at dette ikke gjelder tradisjonelle pakkereiser. Da er man sikret på en helt annen måte, fordi vi alltid følger UDs reiseråd. Hvis et land er rødt ved avreisedato kansellerer vi automatisk flyvningen, og kunden får pengene tilbake innen 7 dager. Det er ingen økonomisk risiko, forsikrer Rivera.

Den unike tryggheten har gitt en økt interesse for den tradisjonelle reiseformen. Mange av Apollos nye kunder er mennesker som tidligere har pleid å sette sammen sine egne reiser, og mye kan tyde på at 2021 blir pakkereisens store år.

 

Annonse
Annonse
Annonse