Annonse
Foto: Vidar Ruud

Aksjonærene har tro på Norwegian

– Det er tydelig at gjenåpningen av Norden har fått private sparere til både å booke flybilletter og kjøpe flyaksjer, sier investeringsøkonom Mads Johannesen til Finansavisen.

Johannesen jobber i Nordnet Bank, og forteller at deres kunder nå handler flyaksjer igjen.

Hittil ser det ikke ut til å være en dum idé, for både Flyr og Norwegian har den siste uken er opp mellom 12-24 prosent, mens Norse Atlantic-aksjen er opp 26 prosent siden starten av september.

Særlig Norwegian gjør det bra om dagen.

Flyselskapet har i mange år vært populær aksje på børsen. Det på tross av gjentatte emisjoner, svak kursutvikling og som nylig gjenoppstod med en frisk balanse etter en av tidenes restruktureringer.

– Og nettopp dét er fascinerende. For på tross av kurskollapsen gjennom koronapandemien har selskapet beholdt en enorm aksjonærbase, sier Johannesen til Finansavisen.

Under pandemien har nemlig Norwegian kuttet gjelden med hele 65 milliarder kroner, kansellert flyordrer på bortimot 85 milliarder kroner og derfor redusert flyparken fra rundt 150 til 40 fly.

Johannesen tror at det at selskapets er restrukturert er en av grunnen til veksten, og er spent på fortsettelsen.

Nordnets kunder har gjennom september nettokjøpt Norwegian-aksjer for 24,9 millioner kroner, og med 32.752 norske aksjonærer er Norwegian det mest eide selskapet hos Nordnet her til lands.

Men også nyetablerte gjør det bra. Johannesen tror Flyr har potensial til å bli det han kaller en ny folkeaksje. Dette fordi Nordnets kunder bare i september har nettokjøpt Flyr-aksjer for 17,3 millioner kroner. Det betyr at Nordnet-kundene kontrollerer hele 25 prosent av Flyr, og har mer enn 12.000 norske aksjonærer.

Annonse
Annonse
Annonse