Annonse
Via Ferrata, Loen Foto: VisitNorway

Barnefamilier velger ferie i Norge i høst

Det viser en undersøkelse gjennomført av Ipsos 15. – 29. september blant 1039 respondenter, på vegne av NHO Reiseliv.

Norsk reiseliv har et bredt helårstilbud for hele familien, mener administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold.

– Det er veldig positivt for norsk reiseliv at et så stort flertall velger å feriere i Norge i høst. Samtidig er det naturlig at noen ønsker å komme seg utenlands etter lang tid med stengte grenser. Med færre reiserestriksjoner går vi mot en tilnærmet normalsituasjon, som også gjør at flere utenlandske gjester kan komme hit fremover. Det vil bli viktig for mange norske reiselivsbedrifter som lever av utenlandske gjester, sier hun.

Barnefamilier velger Norge

Undersøkelsen viser at det er spesielt mange barnefamilier som skal feriere i Norge i høst. Nær tre av fire respondenter som skal på ferie med barn under 18 år i husstanden, sier at de legger årets ferie til Norge. 

– I pandemien har norsk reiseliv vært flinke til å omstille seg til et bredere helårstilbud for hele familien, og det er gledelig å se at så mange barnefamilier velger å ta i bruk dette i høst. For mange hoteller vil det også bli viktig å få i gang det viktige kurs- og konferansemarkedet fremover. Og så håper jeg mange bedrifter arrangerer et etterlengtet julebord for sine ansatte. Både hotell- og restaurantbransjen trenger en god julebordsesong i år, sier Krohn Devold.

Den største andelen skal besøke familie og venner eller feriere på hytta i høstferien, men det er også mange som skal bo på hotell:

Besøk til familie og venner (30 prosent)

Hytteferie (29 prosent)

Hotellferie eller lignende (23 prosent)

Storbyferie (19 prosent)

Leie via Airbnb (3 prosent)

 

 

Annonse
Annonse
Annonse