Annonse
NHO Reiselivs adm. dir. Kristin Krohn Devold på snowboard i Hemsedal.

De fleste som tar vinterferie skal på hytta

Kun 1 prosent har planer om å dra på utenlandsferie. Det viser NHO Reiselivs ferske vinterferieundersøkelse, gjennomført av Opinion.

– I år håper vi så mange nordmenn som mulig vil komme seg ut, stå på ski og besøke våre fantastiske høyfjellshotell og skianlegg rundt omkring i landet. Det er full vinter flere steder, med åpne skitrekk og preppede skiløyper, og skianleggene har gode smittevernrutiner på plass, sier administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold.

– Mye frisk luft, og det å være i aktivitet ute, er spesielt viktig for hver og en av oss i denne spesielle tiden etter flere måneder med hjemmekontor og sosial nedstenging. Helsemyndighetene har understreket at det går helt fint å reise på vinterferie, så lenge det gjøres på en trygg måte, fortsetter Krohn Devold.

Reiselivsdirektøren oppfordrer de som skal være hjemme å benytte seg av lokale reiselivstilbud, som overnatting og serveringssteder.

Av de spurte, planlegger 18 prosent å feriere utenfor hjemmet, 32 prosent å være hjemme, mens 42 prosent ikke skal ha fri i vinterferien. 9 prosent svarer at de ikke vet om de skal ta ferie. Resultatene er konsistente med vinterferiesvar fra tidligere år.
 

Annonse
Annonse
Annonse