Annonse
Leder i Virke Reiseliv, Astrid Bergmål.
Virke

- Det kan se ut til at flere sparer opp ferie til senere i år

Dette viser tall fra Virke Reiselivs befolkningsundersøkelse. Håpet om utenlandsferie, sol og varme er allerede slukket for årets vinterferie og i årets første skoleferie ser vi at flere enn før planlegger å bli hjemme.

− Beskjeden vi har fått fra EU og norske myndigheter, er at når vi kommer til sommerferien er det gode sjanser for at vi igjen kan reise i Europa. Det kan se ut til at flere sparer opp ferie til senere i år, sier Astrid Bergmål, leder av Virke Reiseliv.

Samtidig planlegger mange av oss for en ferie i eget land. Blant de som planlegger vinterferie svarer 14 prosent at den tilbringes på hotell, camping, hyttegrend eller privat utleie i Norge. Dersom norske myndigheter ikke fraråder reise i eget land svarer totalt 28 prosent det samme.

Av de som skal ta vinterferie svarer hele 63 prosent at de planlegger å tilbringe den på privat hytte i Norge, noe som er en betydelig økning fra 2020, da 33 prosent svarte det samme. Dersom myndighetene ikke fraråder reise i eget land øker tallet ytterligere til totalt 73 prosent.

− Tallene viser at myndighetenes råd vil ha stor innvirkning for vinterdestinasjonene, som sårt trenger økt aktivitet, etter snart et år med reiserestriksjoner og en krevende vintersesong uten internasjonale gjester, sier Bergmål.

Befolkningsundersøkelsen om nordmenns ferievaner og ferieplaner gjennomføres for Virke av Opinion/Norstat.

Annonse
Annonse
Annonse