Annonse
Foto: Aktiviteten ved Avinors flyplasser er kraftig opp sammenlignet med fjoråret. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Dobling i flyreiser i april sammenlignet med i fjor

Det ble gjennomført 821.839 flyreiser over Avinors lufthavner i april, en økning på 113 prosent sammenlignet med april i fjor.

April i fjor var en måned med svært lite aktivitet grunnet koronapandemien. Nå begynner flyreisene å ta seg opp igjen, skriver Avinor i en pressemelding.

Fortsatt er det innenlandsreiser som utgjør den største andelen av reisene. 711.400 av flyreisene i april var innenlands, mens drøye 110.000 var utenlands.

Selv om det er en dobling sammenlignet med fjoråret, er reiseaktiviteten fortsatt vesentlig lavere enn før koronapandemien. Sammenlignet med april 2019 synker antall reisende med 80,5 prosent.

– Vi ser en gradvis økning i reiseaktiviteten i Norge, og forventer en videre vekst innenriks i tiden som kommer, ikke minst i sommer. Når det gjelder utenlandstrafikken påvirkes den av strenge innreiserestriksjoner, og her forventer vi at økningen først kommer når restriksjonene letter og UD endrer reiserådet, sier direktør for trafikkutvikling i Avinor, Gaute Skallerud Riise.

(©NTB)

Annonse
Annonse
Annonse