Annonse
Flyselskapet Emirates har opplevd stor vekst. Foto: Yiannis Kourtoglou / Reuters

En økning på 199 prosent

I 2020 fløy flyselskapet Emirates 402.000 passasjerer gjennom sin hub i Dubai i månedene juli og august. I år har de fløyet nærmere 1,2 millioner passasjerer i samme tidsrom. Det kommer frem i en pressemelding fra flyselskapet.

Det er en økning på hele 199 prosent.

Norgessjef i Emirates, Terje Grue, sier mye kan skje på et år.

– Denne sommeren har vi sett en positiv trend med økt trafikk ut fra Oslo også. Det er mange nordmenn som er veldig glade for å kunne reise igjen, spesielt de som vil besøke familie, sier Grue til Finansavisen.

Det er derimot først og fremst Dubai som har vært mest populært.

– Islamabad og Lahore i Pakistan har også vært populære destinasjoner, og ikke minst er det mange som har tatt ferien på Maldivene, sier legger ham til.

I tillegg flyr Emirates til vesentlig flere destinasjoner i år enn i fjor etter at Dubai gjenåpnet for internasjonale besøkende. Per nå flyr de fra Dubai til 120 destinasjoner, og vil i oktober legge til ytterligere 20 ruter.

Ifølge IATA’s siste World Air Transport Statistics 2021 var Emirates til tross utfordringene koronapandemien førte med seg, det største, internasjonale flyselskapet i 2020. Hele 15,8 millioner passasjerer reiste med flyselskapet i fjor.

Annonse
Annonse
Annonse