Annonse
Foto: peter.talos@ntb.no NTB

Flyr henter inn mer kontanter fra investorer

Det ferskeste tilskuddet i norsk flybransje meldte mandag om en omsetning på snaut 40 millioner, et driftsunderskudd på 143 millioner og samlet underskudd før skatt på 162 millioner kroner i tredje kvartal.

Veksten i inntektene var langt lavere enn ventet i august og september, skriver selskapet selv og trekker frem at deltavarianten av koronaviruset førte til en saktere gjenåpning etter pandemien enn hva som var lagt til grunn.

Flyr skriver imidlertid at det fra oktober ser lysere ut. Antall avganger er økt, og et fjerde fly er satt inn i trafikken. Også selskapets kabinfaktor er på vei opp.

Som følge av situasjonen har Flyr utstedt en rettet emisjon på 250 millioner kroner for å ha mer kontanter i kassa. Nyheten om emisjonen ble sendt ut via en børsmelding mandag morgen. Frem til utgangen av tredje kvartal hadde selskapet brukt 248 millioner kroner, hvorav 94 før det hadde fått sitt første fly i lufta. Ved utgangen av tredje kvartal hadde Flyr likevel fremdeles 363 millioner kroner igjen i kassa.

– Med emisjonen vil Flyr styrke sin finansielle buffer for å sikre en optimal trafikkøkning i det nyåpnede markedet, skriver flyselskapet.

(©NTB)

Annonse
Annonse
Annonse