Flyselskapet Norwegian reduserer kapasiteten grunnen omikron-varianten

Ole Berg-Rusten / NTB

Flyselskaper reduserer flytilbudet ytterligere

Publisert: 16. desember 2021 kl 09.32
Oppdatert: 16. desember 2021 kl 09.32

Kommunikasjonsrådgiver Eline Skari sier til E24 at de tidligere har begrenset kapasiteten for denne sesongen, og at de nå vil gjennomføre flere sesongjusteringer. – Per i dag vil dette ikke påvirke planlagte flyginger i desember, men vi ser på enkelte kapasitetsendringer for januar og den kommende vintersesongen, sier hun.

Geir Karlsen, sjef i Norweigan, sier i intervju med E24 at selskapet muligens vil redusere kapasiteten på nyåret, avhengig av Coronasituasjonen og spredningen av det muterte omikron-viruset.

Norwegian opplyser at enkelte reisende har valgt å flytte på storbyturen i desember. Andre destinasjoner som kysten i Spania og Kanariøyene er fortsatt populære.

Flyselskapet registrerer også at de som har bestilt en reise på våren og sommeren neste år, virket å vente nærmere reisetidspunktet for å se om reisen kan la seg gjennomføre. Derfor har selskapet forlenget perioden hvor de tilbyr en gratis ombooking av de billigste billetttypene, som i utgangspunktet ikke er fleksible.

Coronasituasjonen påvirker passasjertrafikken via Avinors flyplasser. Antall reisende var 45 prosent lavere i forrige uke (49) enn tilsvarende uke i 2019, før pandemien. På Oslo lufthavn Gardermoen var antallet reisende ned 51 prosent sammenlignet med samme uke i 2019.

– De siste årene har lært oss at det er vanskelig å spå utviklingen av pandemien, men det vi med stor sikkerhet nå vet er at det er myndighetspålagte restriksjoner som påvirker reisemønstrene aller mest, sier Skari. Hun sier det er for tidlig å si hvilke andre justeringer selskapet må foreta seg.

Selskapet Flyr varslet også nylig stans av ruten mellom Oslo og Las Palmas på Kanariøyene grunn svak etterspørsel. Opprinnelig var det satt opp tre ukentlige avganger, men nå avsluttes ruten i midten av januar.

Saken fortsetter under annonsen

Den norske nykommeren Norse Atlantic Airways planlegg oppstart i månedsskifte mars-april neste år. Flyselskapet varsler avganger til New York, Los Angeles og Fort Lauderdale. Spredningen av viruset påvirker ikke selskapets planer foreløpig, oppyser Norse Atlantic til E24.

Flyselskapet Widereøe merker tydelig effeken av smittevernstiltakene. – For vår øvrige flyginger, både de kommersielle kortbane rutene og våre regionale flyginger, reduserer vi nå på tilbudet for å redusere kostnader, sier kommunikasjonsdirektør Catharina Solli til E24. Hun utdyper at perioden etter jul- og nyttårsesongen normalt har færre reisende. Innstramningene på toppen av dette rammer derfor både luftfarten og reiselivsnæringen hardt.

 

Ledige stillinger – reiseliv