Annonse

Hemsedal åpner sykkel-flytsti

- Tidligere i sommer teståpnet vi 6,5 km av den nye blågraderte flytstien, og mottakelsen har vært overveldende med flere tusen glade syklister, som har tatt 8-seteren til toppen av skisenteret, for deretter å la sykkelen rulle gjennom en nærmest naturlig berg-og-dalbane med doseringer og kuler. Sommeren har vært helt fantastisk i Hemsedal og vi har sett at vårt nye produkt virkelig har slått an. Det har kommet ivrige syklister fra land og strand for å teste vår nye flytsti sier Richard Taraldsen, daglig leder i Destinasjon Hemsedal.

Nå kan sykkelfolket godt begynne å glede seg: 2. oktober åpner Hemsedal nemlig enda 3 km av den totale 10,5 km flytstien. De 3 nye km er noe av det heftigste man har sett i Norge. Det er Rekkje Stiutvikling som har tatt på seg oppgaven å bygge Hemsedals store satsning på sommeren, og de har ikke holdt igjen på utforming av løypa. Tilretteleggingen er spektakulær og det samme er naturopplevelsen som syklister kan se frem til.

Prosjektleder hos Destinasjon Hemsedal, Anneli Rosberg Vøllo, mener de ligger godt i rute til å åpne til 2. oktober. - Det vil være en transportetappe på 175 meter på grusvei før du begir deg inn på nedre delen av flytstien, som ender i bunnen av 8-seteren. Det vil si at hele 9,5 km står ferdig til årets høstferie, vi gleder oss til hele flytstien står ferdig 2022. Det er også gjort andre forbedringstiltak gjennom sensommeren – som f.eks. økt kapasitet for sykkeltransport i heisen, og vedlikehold på deler av løypa som åpnet tidligere i sommer. 

Destinasjon Hemsedal, Hemsedal kommune og Hemsedal Idrettslag står bak satsingen og har dannet Hemsedal Aktivitetsanlegg.

Annonse
Annonse
Annonse