Annonse

Hertz og VG Lab lanserer enklere lading av leiebil

Hertz tilbyr nå, som eneste leiebilselskap, dette til elbilkundene som en integrert del av leieforholdet. Dette er starten på et samarbeid begge parter ser for seg å utvikle slik at ladeopplevelsen for leiebilkundene blir så enkel som mulig.

- Vi leier ut stadig flere elbiler og 15 prosent av vår bilflåte nå er elbiler. Andelen øker måned for måned. Da er det viktig å gode tilleggstjenester som gjør det trygt, enkelt og forutsigbart å leie en elbil. Dersom man ikke har kjørt elbil tidligere, kan det være mye nytt å sette seg inn i. Hertz har sammen med VG Lab utviklet en eksklusiv og digital løsning som gir kundene en god innføring i hvordan elbillading fungerer, og ikke minst mange gode triks og tips på veien. Vi er stolte av at VG Lab har valgt oss som sin eksklusive partner på leiebil og dermed gir oss mulighetene ha et tilbud du kun får hos Hertz, sier Trygve Simonsen, adm. direktør i Hertz Norge.

Med Elton finner brukerne både det raskeste og det rimeligste ladealternativet for den elbilen de kjører. På ladestasjonen lader man enkelt direkte fra appen, uten å måtte forholde seg til flere apper eller kundeforhold andre steder. Elton har i dag avtale med Recharge (tidligere Fortum), Kople og Ionity i Norge og Sverige. Flere ladeselskaper kommer.

Hertz-sjefen mener VG Lab med Elton har løst mange av utfordringene med å lade en elbil når du er på veien.

- Du kan ikke betale med kort direkte på ladestasjonene i Norge. Derfor må du bruke en app hvor du legger inn et betalingskort. Med Elton-appen er flere ladeselskap samlet i én app. Når kunden legger inn hvilken bilmodell han eller hun har leid hos oss får vedkommende også prisestimater og anslag på hvor lang tid en lading vil ta. Kundene får også et ladekart slik at de kan lage en reiserute og planlegge ladestopp på veien. Alt dette fjerner mye av den opplevde usikkerheten enkelte har med å skulle leie en elbil, sier Simonsen.

Hertz er den største leiebilaktøren i Norge og posisjonerer seg nå for ytterligere vekst når pandemien gradvis slipper taket. Målet er å forandre nordmenns forhold til å eie, leie, dele og bruke bil.

Annonse
Annonse
Annonse