Annonse
 Havila får kontrakt på kystruta Bergen-Kirkenes sammen med Hurtigruta. Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen offentliggjorde i dag resultatet og det var en fornøyd Per Sævik i Havila-gruppen som kunne gi statsråden et godt håndtrykk. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Hurtigrute-utfordrer har sjøsatt alle sine fire kystruteskip

Hurtigrute-konkurrenten Havila Kystruten har nå sjøsatt alle sine fire skip.

Søndag la det første skipet Havila Capella la ut på sin jomfrutur på kystruten mellom Bergen og Kirkenes, nesten ett år forsinket. Det er det første nye skipet på denne ruten på 18 år, opplyser rederiet i en pressemelding.

– Nå er alle de fire nye skipene kommet på sjøen, sier administrerende direktør i Havila Kystruten, Bent Martini, i pressemeldingen.

Det neste skipet, Havila Castor, har planlagt avgang fra Bergen 7. april. Deretter følger skip tre og fire, Havila Polaris og Havila Pollux.

– Vi ser også nå at skip tre og fire er mer ferdig ved sjøsetting enn det Havila Capella og Havila Castor var. Det gjør at det er planlagt levering og oppstart til sommeren, forteller Martini.

De fire skipene har ifølge rederiet verdens største batteripakke for passasjerskip, noe som gjør skipene i stand til å seile i fire timer uten utslipp og motorstøy.

Annonse
Annonse
Annonse